Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 215 εκατ. δολάρια έκλεισε το νέο της fund η Acton Capital

Η Acton Capital, ένα VC με έδρα το Μόναχο, “έκλεισε” το νέο του fund, Acton Fund V, στα 215 εκατ. δολάρια. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί – το 75% θα επενδυθεί σε Γερμανία, Ευρώπη και το 25% στη Βόρεια Αμερική.

Σκοπός του VC, είναι το νέο fund να υποστηρίξει όχι αυστηρά τεχνολογικές startups αλλά γενικότερα επιχειρήσεις των οποίων τα μοντέλα βασίζονται στην τεχνολογία. Όπως εξηγεί ο Christoph Braun, managing partner στην Acton Capital, “το νέο fund θα στοχεύσει startups που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Η συνολική επένδυση σε κάθε εταιρεία θα κυμαίνεται από 5 έως 20 εκατ. δολάρια. Αναζητούμε επιχειρηματικά μοντέλα που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, από οποιονδήποτε τομέα…”.

Ο Jan Schultze, επίσης managing partner, πρόσθεσε: “Επενδύουμε στην ουσία, όχι στην επόμενη διαφημιστική εκστρατεία. Συνεργαζόμαστε μόνο με ομάδες που έχουν μια σαφή πορεία προς την κερδοφορία και που αναζητούν ενεργό υποστήριξη αντί για χρήματα. Ως επενδυτές επιχειρηματικών μοντέλων, εστιάζουμε στην πραγματική αξία των πελατών και στις βιώσιμες ροές μετρητών. Ανεξάρτητα από το αν το πεδίο εφαρμογής είναι εθνικό, διεθνές ή παγκόσμιο, αναζητούμε επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα αξία. “

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις