Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτήν την εβδομάδα

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η ελληνική startup σκηνή δεν φαίνεται… να κάνει διακοπές. Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν γεμάτη από νέα – χρηματοδοτήσεις, νέες υπηρεσίες, δηλώσεις αλλά και μια πολιτική πρωτοβουλία που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης ήταν σίγουρα το πρόσωπο της εβδομάδας ενώ κεντρικό ρόλο στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών έπαιξε η Eurobank και η Viva Wallet. Αν δεν ξέρετε γιατί, ήρθε η ώρα να διαβάσετε τις πιο δημοφιλείς ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε, όπως τις κατέγραψε το Startupper.gr:

“Βόμβα” στην ελληνική Startup σκηνή βάζει ο Γιάννης Βρούτσης

Ανάστατος ο κόσμος της ελληνικής startup σκηνής μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργού Γιάννη Βρούτση να επιβάλει ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολο των μελών των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ).

Δείτε περισσότερα: https://startupper.gr/news/55658/vomva-startup-skini-giannis-vroutsis/

Η Eurobank λανσάρει νέα υπηρεσία Open Banking σε συνεργασία με ελληνική startup

Ένα νέο βήμα στο “κομμάτι” του Open Banking κάνει η Eurobank, με τη νέα, online υπηρεσία “Account Aggregation”. Με την υπηρεσία αυτή, οι ιδιώτες χρήστες του e – Banking της Τράπεζας μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους, τη συνολική εικόνα των υπολοίπων σε καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες που διατηρούν σε οποιαδήποτε συστημική τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/55678/eurobank-nea-ypiresia-open-banking/

Χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων εξασφάλισε η Viva Wallet

Την έγκριση από τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές για τον νέο γύρο χρηματοδότησης- μαμούθ ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Viva Wallet, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με επώνυμους επενδυτές (Αμερικανούς, Βρετανούς και Ευρωπαίους) και επενδυτικά σχήματα – κυρίως funds πρώτης γραμμής (Tier 1) – του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/55761/xrimatodotisi-75-ekatommuria-viva-wallet/

Μπράβο Βρούτση! (*)

Η “Βομβα Βρούτση” όπως τη χαρακτήρισε ο startupper.gr έφερε στο προσκήνιο πολλά θέματα που σχετίζονται όχι μόνο με τις IKE και τις Startup αλλά ευρύτερα με την καινοτομική επιχειρηματικότητα και τις πολιτικές που τη στηρίζουν. (*Σε αυτό το πλαίσιο, ο τίτλος παραφράζει τον Λόγο του Λυσία – Υπέρ Αδυνάτου:)

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/dimosieusi-tritwn/55689/mpravo-vroutsi/

Hertz LeaseFlex “εναντίον” FlexCar και InstaCar!

Μια νέα, πιο ευέλικτη υπηρεσία leasing, παρόμοια αυτών των Flexcar και Instacar, λανσάρει η Autohellas Hertz, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/55791/hertz-leaseflex-enantion-flexcar-instacar/

Χρήστος Βλάχος, N26: 7 στους 10 millenials προτιμούν να επισκεφτούν οδοντίατρο παρά τράπεζα!

7 στους 10 millenials θα προτιμούσαν να επισκεφτούν τον οδοντίατρό τους από την τράπεζα και 1 στους 3 είναι έτοιμος να αλλάξει τράπεζα στις επόμενες 90 ημέρες! Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε ο Χρήστος Βλάχος, Σύμβουλος Στρατηγικής για την Ευρώπη της N26, στην ομιλία του στο Fintech Forum.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/55676/christos-vlaxos-n26-millenials-trapeza/

Ισίδωρος Σιδερίδης (Pobuca): “Αν μια εταιρεία πει ότι κάνει τα πάντα, θα αποτύχει στα πάντα”

Με την ευκαιρία της συνεχούς εξάπλωσης της Pobuca και της εδραίωσης της στην αγορά CRM και αυτοματισμού πωλήσεων στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, το emea.gr μίλησε με τον Ισίδωρο Σιδερίδη, έναν εκ των ιδρυτών και CEO της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/55482/sideridis-pobuca-etaireia/

Δικαίωση για την Airbnb στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μια σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα η αμερικανική Αirbnb, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι είναι μία online πλατφόρμα και όχι μια κανονική κτηματομεσιτική εταιρεία και επομένως μπορεί να εξαιρεθεί από τους αυστηρούς κανόνες της Ε.Ε. για την κτηματαγορά.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news-nexttoslider/55834/dikaiosi-airbnb-europaiko-dikastirio/

Robotex International: “Σάρωσε” η Κύπρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Με σωρεία διακρίσεων επέστρεψαν τα 250 μέλη της Κυπριακής αποστολής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ρομποτικής Robotex που πραγματοποιήθηκε στις 29/11-30/11-1/12 στην Εσθονία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/55516/robotex-international-sarose-i-kypros/

Vendrora: Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της εορταστικής περιόδου

Μια νέα τάση που αναδεικνύεται στην ελληνική κοινωνία με το τέλος της δεκαετίας, αυτή των μεταχειρισμένων δώρων, καταγράφει η Vendora. Με βάση την τάση αυτή αλλά και για να διευκολύνει την εξεύρεση του ιδανικού δώρου, το marketplace μοιράστηκε τις 10 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για την περίοδο εορτών του 2019.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/wp-admin/post.php?post=55782&action=edit

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις