Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο zero-waste διαμέρισμα της Αθήνας είναι διαθέσιμο για ενοικίαση

Το πρώτο zero-waste διαμέρισμα της Αθήνας είναι γεγονός και στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης στην Ελλάδα.

Το διαμέρισμα – πίσω από το οποίο βρίσκεται η Stefanie Behrendt, real estate manager από την Αυστρία- προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις απαραίτητες ανέσεις προκειμένου αυτοί να αποφύγουν την παραγωγή αποβλήτων. Με αυτόν τον τρόπο, τους ενθαρρύνει να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής για όσο διαρκεί η παραμονή τους.

Για παράδειγμα, στην κουζίνα, υπάρχουν επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες με τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να μεταφέρουν προϊόντα από το σούπερ μάρκετ καθώς και υλικά με τα οποία μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους απορρυπαντικά για να πλύνουν, για παράδειγμα, τα πιάτα. Επίσης, η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με βότανα και τοπικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, φακές, ρύζι και τσάι, τα οποία αγοράζει η ίδια η Stefanie από τοπικές αγορές.

No photo description available.

Στην κουζίνα, οι ένοικοι θα βρουν και κομποστοποιητή, τον οποίον μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αποσύνθεση των οργανικών απορριμμάτων τους, όπως είναι οι φλούδες φρούτων, τα υπολείμματα καφέ, οι χαρτοπετσέτες κ.ο.κ. Πέραν αυτών, στο διαμέρισμα παρέχονται επίσης οργανικά σφουγγάρια και οδοντόβουρτσες από μπαμπού.

Image may contain: food

Κι επειδή όλο το διαμέρισμα “υιοθετεί” τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, τα έπιπλά του είναι όλα από φυσικά υλικά. Έχει ξύλινο πάτωμα, μαρμάρινη κουζίνα, αποκλειστικά ξύλινη επίπλωση, μάλλινα χαλιά και βαμβακερά σεντόνια. Επίσης, όλα τα έπιπλα είναι μεταχειρισμένα, αγορασμένα από τοπικά παζάρια και πολλά από τα αντικείμενα του σπιτιού είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα απορρίμματα.

Σημειώνεται ότι το διαμέρισμα και η ιδέα πίσω από αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις