Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διήμερο Hackathon με χρήση Ανοιχτών Δεδομένων στο Σεράφειο

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ διοργανώνει διήμερο Hackathon καινοτομίας με την χρήση Ανοιχτών Δεδομένων του Ελληνικού Κόμβου Ανοικτών Δεδομένων (Greek Open Data Hub), στις 31/01/2020 – 01/02/2020 , στο Σεράφειο Συγκρότημα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της καινοτομίας και η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών στον κλάδο των ανοικτών δεδομένων με την παροχή επιχειρηματικών σεμιναρίων, καθοδήγησης από ειδικά στελέχη με πολυετή εμπειρία στον επιχειρηματικό κλάδο και δικτύωσης στις ομάδες που θα λάβουν μέρος, για να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα/προϊόν/υπηρεσία τους.

Αναλυτικότερα:

Στις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια επιχειρηματικής ανάπτυξης, όπου θα προετοιμάσουν τις ομάδες, στις ακόλουθες θεματικές:

  • Team building & management, Lean startup methodology, LOI & Road-mapping
  • Business model canvas
  • Go-to-market strategy & sales strategies, B2B marketing strategies, Competitive landscape
  • Finances and investments
  • One Pager & Pitch deck structure, Pitching Training

Διάρκεια: 09.00 – 17.30

Στη 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το matching event όπου οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέας τους στους ειδικούς και να πραγματοποιήσουν 1-1 συναντήσεις με τις υπόλοιπες ομάδες. Στη συνέχεια θα δουλέψουν και θα εξελίξουν την ιδέα/προϊόν/υπηρεσία τους με την καθοδήγηση των ειδικών.

Διάρκεια: 10.00 – 18.00

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο διήμερο Hackathon εδώ έως τις 29/01/2020. Θα γίνει επιλογή συγκεκριμένου αριθμού ομάδων. Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα λάβουν email με την τελική ατζέντα στις 30/1/2020.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Κόμβος Ανοικτών Δεδομένων είναι μέρος του προγράμματος Interreg MED project «Open Data for European Open iNnovation » (ODEON) και στοχεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης Συνεργατικών Κόμβων (hubs) που υποστηρίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) οι οποίες αξιοποιούν ανοικτά δεδομένα (open data) και μεγάλαδεδομένα (big data) στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης, της μπλε ανάπτυξης και στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις