Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σχολή Κομμωτικής και Επιχειρηματικότητας ανοίγει η L’Oréal

Η L’Oréal ανακοίνωσε το άνοιγμα του “Real Campus, by L’Oréal” στο Παρίσι, της πρώτης σχολής που θα απονέμει Πτυχίο στην Κομμωτική και την Επιχειρηματικότητα! Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών κομμωτών και στην κάλυψη των νέων αναγκών ενός κλάδου, που υφίσταται μεγάλες αλλαγές.

Στη Γαλλία συγκεκριμένα, υπάρχουν περίπου 10.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε μια βιομηχανία που υποφέρει από έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών. Το Πτυχίο Bachelor στην Κομμωτική και την Επιχειρηματικότητα φιλοδοξεί να κάνει το επάγγελμα πιο ελκυστικό σε νέα ταλαντούχα άτομα. Θα προσφέρει εκπαίδευση, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα της αγοράς, διευρύνοντας και διαφοροποιώντας τις δεξιότητες των κομμωτών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ελκυστικότητα και η απορρόφησή τους στο δεύτερο μεγαλύτερο τεχνικό κλάδο στη Γαλλία.

Η Nathalie Roos, Πρόεδρος του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Oréal, δήλωσε σχετικά: «Προσφέροντας για πρώτη φορά ένα πτυχίο, το οποίο συνδυάζει την κομμωτική με την επιχειρηματικότητα, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλής ποιότητας και να προσφέρουμε σε νέους ταλαντούχους κομμωτές του αύριο, τα εργαλεία που χρειάζονται για να καινοτομήσουν και να αναδιαμορφώσουν την εμπειρία του πελάτη. Για εμάς, πρόκειται μάλιστα για ένα κοινωνικό ζήτημα: επιθυμούμε να προάγουμε αυτό το ουσιώδες επάγγελμα ομορφιάς, να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα».

Κομμωτική, διοίκηση και ψηφιακά μέσα

Σε αυτή τη νέα σχολή, οι σπουδαστές θα εκπαιδεύονται σε τεχνικές κομμωτικής επιδεξιότητας, αλλά και στη διοίκηση, στην εξυπηρέτηση πελατών και τα ψηφιακά μέσα. Το πρόγραμμα σπουδών έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το studio Schoolab και θα προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια σειρά από απτά projects, επικεντρωμένα στην εμπειρία του καταναλωτή.

Το πρόγραμμα σπουδών παρέχεται σε υποψήφιους, που διαθέτουν επαγγελματική κομμωτική πιστοποίηση, καθώς και σε υποψήφιους με γενικό ή επαγγελματικό απολυτήριο λυκείου, ή σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν ξανά σε ένα νέο επαγγελματικό αντικείμενο. Οι αρχάριοι θα ακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων για τέσσερις εβδομάδες (το “Hairdressing Bootcamp”), έτσι ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να γραφτούν στη σχολή.

Μια δοκιμαστική τάξη 20 σπουδαστών ξεκίνησε ήδη τα πρώτα μαθήματα στην εν λόγω σχολή στις 6 Ιανουαρίου 2020. Σταδιακά, η σχολή “Real Campus, by L’Oréal” θα έχει 150 σπουδαστές το χρόνο. Οι σπουδαστές θα έχουν μια σύμβαση μαθητείας, που θα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εκπαίδευση. Θα περνούν τους πρώτους τρεις μήνες στη σχολή και τους επόμενους εννιά σε ένα κομμωτήριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις