Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υπηρεσίες και wearables “ανεβάζουν” τα κέρδη της Apple

H αυξανόμενη προσήλωση της Apple στο κομμάτι των υπηρεσιών φαίνεται να αποδίδει. Το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ στην συγκεκριμένη κατηγορία, με πωλήσεις 12,7 δις δολαρίων – μια αύξηση 17% από το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν υπάρχουσες προσφορές όπως το iCloud και Apple Music, καθώς και μια σειρά νέων συνδρομών που ξεκίνησε η Apple τον περασμένο χρόνο, όπως το Apple Arcade και το Apple TV+.

Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν μέρος των εξίσου θετικών συνολικών αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού για το πρώτο τρίμηνο.

Εκτός από τις υπηρεσίες, ταχύτατη ανάπτυξη είχε και η κατηγορία των wearables, των αξεσουάρ και των gadget για το σπίτι. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες σημείωσαν ρεκόρ 10 δις εκατ., ενώ το περασμένο έτος είχαν φτάσει τα 7,3 δις. Συνολικά, τα έσοδα της Apple το συγκεκριμένο διάστημα ανήλθαν στα στα 91,82 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, αυξήθηκαν και οι πωλήσεις των iPhones, φτάνοντας τα 56 δις, σε σχέση με τα 52 που ήταν το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Στη σχετική ανακοίνωση, ο Tim Cook απέδωσε το γεγονός στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro.

Η μόνη πιο “μελανή” σελίδα των οικονομικών αποτελεσμάτων ήταν αυτή των Mac και των iPad των οποίων οι πωλήσεις έπεσαν από τα 7,4 στα 7,2 δις και από τα 6,7 στα 6 δις αντίστοιχα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις