Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Elon Musk ζητά νομοθετική ρύθμιση της AI – Και για την Tesla

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης – σε δημοσίευσή του στο Twitter, ο Musk δήλωσε ότι “όλες οι εταιρείες που αναπτύσσουν υψηλού επιπέδου τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ρυθμιστούν (νομοθετικά), συμπεριλαμβανομένης της Tesla”.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε ένα προηγούμενο tweet που αφορούσε την OpenAI, έναν οργανισμό που ιδρύθηκε το 2015 από τον Musk, τον Sam Altman, τον Ilya Sutskever, τον Greg Brockman, τον Wojciech Zaremba και τον John Schulman.

Αρχικά, η OpenAI δημιουργήθηκε ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τους ιδρυτές του, και στόχο την ανοιχτή έρευνα σχετικά με την προηγμένη AI, με έμφαση στο όφελος της κοινωνίας από αυτήν. Αυτό που δεν ήθελε τότε ο Musk και η ιδρυτική ομάδα, ήταν να αφεθεί η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στα χέρια των κερδοσκοπικών εταιρειών τεχνολογίας.

Από τότε (2015) μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει – η OpenAI έχει αποκτήσει κερδοσκοπικό βραχίονα ο οποίος ανήκει σε μια μη κερδοσκοπική μητρική εταιρεία και το 2019 δέχτηκε χρηματοδότηση 1 δις από τη Microsoft με την οποία απέκτησε και συνεργασία φαινομενικά ενάντια στις θεμελιώδεις αρχές της.

Αν κρίνει κανείς από τα δύο Tweet, ο Musk δεν είναι πλέον τόσο κοντά στην εταιρεία ούτε πρακτικά όσο και ιδεολογικά. Αυτό άλλωστε ήταν ξεκάθαρο από τη στιγμή της ανακοίνωσης της συνεργασίας με τη Microsoft, που ο CEO της Tesla είχε δηλώσει δεν έχει κανένα έλεγχο και πολύ λίγες πληροφορίες για την εταιρεία καθώς και ότι έχει περιορισμένη εμπιστοσύνη στον Dario Amodei, ερευνητικό διευθυντής της OpenAI σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της AI.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις