Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “συνιστά” Signal

Το Signal δημιουργήθηκε το 2013 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή μηνυμάτων όπως επίσης και ομαδικά μηνύματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωθεί τα στελέχη και τους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής το Signal, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων, με στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταξύ τους συνομιλιών.

Σε υπόμνημα που κυκλοφόρησε μέσα στον Φεβρουάριο, η Κομισιόν συστήνει την εφαρμογή στους υπαλλήλους και τους ενημερώνει ότι αυτή είναι πλέον η συνιστώμενη εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, αντί των Viber, WhatsApp κ.ο.κ.

Το Signal δημιουργήθηκε το 2013 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή μηνυμάτων όπως επίσης και ομαδικά μηνύματα, στα οποία μπορεί να περιέχονται αρχεία, φωνητικά μηνύματα, εικόνες και βίντεο. Η εφαρμογή δίνει επίσης της δυνατότητα κλήσης και κλήσης -βίντεο, ενώ στην Android έκδοση υπάρχει κaι δυνατότητα SMS.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ο μόνος φορέας που κάνει αυτή τη “μετάβασή”. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το κυβερνών κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Συντηρητικοί, έστειλε  μήνυμα στους βουλευτές του, ότι πλέον θα χρησιμοποιούν το Signal και όχι το WhatsApp με στόχο να βάλει τέλος στις διαρροές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις