Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alpha Bank: Περισσότεροι από 5000 πελάτες συνδέθηκαν με το Apple Pay σε μία εβδομάδα

Πολύ σύντομα η Alpha Bank θα διαθέσει το Apple Pay και στους Πελάτες της που είναι κάτοχοι καρτών Mastercard

Την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι η Alpha Bank  έγινε  η πρώτη εκ των ελληνικών συστημικών τραπεζών που υποστηρίζει το Apple Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple. Σήμερα, η τράπεζα ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα υπηρεσία και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση αλλά και την υιοθέτησή της από τους πελάτες της.

“Σήμερα που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, η πρωτοποριακή υπηρεσία της Apple για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac, αποτελεί αναμφίβολα τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο πληρωμών σε φυσικά καταστήματα, καθώς και στο internet” αναφέρει η Alpha Bank στη σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει:

“Με ελάχιστα βήματα και με τη μέγιστη ασφάλεια, οι Πελάτες της Τράπεζας μπορούν πλέον να εντάξουν στο Apple Pay, όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa της Alpha Bank και να κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογήσουν  το ΡΙΝ της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους”.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των πελατών 

Παράλληλα η τράπεζα σημειώνει ότι “περισσότεροι από 5.000 Πελάτες της Τράπεζας, κάτοχοι καρτών Visa, συνδέθηκαν με το Apple Pay και ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν αμέσως μόλις έγινε διαθέσιμο, την περασμένη εβδομάδα”, προσθέτοντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα η Alpha Bank θα διαθέσει το Apple Pay και στους Πελάτες της που είναι κάτοχοι καρτών Mastercard.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Πελατών μας στο Apple Pay, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην Alpha Bank και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στην ελληνική αγορά, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με τις πρώτες contactless κάρτες, το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha wallet, την πρώτη εφαρμογή πληρωμών μέσω smart watch Garmin pay κ.ά.

Η λειτουργία των καρτών της Alpha Bank μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας tokenization, στην οποία στηρίζεται και το Apple Pay, μας επιτρέπει να παραμένουμε στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων, εισάγοντας πρωτοποριακές εφαρμογές που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν ριζικά τις μεθόδους πληρωμών και να διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των καταναλωτών”, αναφέρει ο Γρηγόρης Πολίτης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών και Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών της Alpha Bank.

Η τεχνολογία του tokenization κάνει τη διαφορά

Σύμφωνα με την τράπεζα, η τεχνολογία του tokenization είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και δίνει τη λύση, ειδικά αυτή την περίοδο που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές και ασφάλεια είναι πιο αυξημένη από ποτέ.

Η Alpha Bank. υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία αυτή, την οποία είχε  εφαρμόσει και στο Garmin Pay, την εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές σε POS μέσω smartwatch, που είχε φέρει η Alpha Bank  στην ελληνική αγορά πριν από έναν περίπου χρόνο.

Όταν ο Πελάτης καταχωρεί την κάρτα του στο Apple Pay, ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται πουθενά και στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (token), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή της συσκευής (secure element).  Κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή, χρησιμοποιείται ο κρυπτογραφημένος αριθμός της κάρτας και η έγκριση γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.

Η ένταξη μίας κάρτας στο Apple pay πραγματοποιείται με πολύ απλά βήματα ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής. Στη συνέχεια οι κάτοχοι μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σε όλα τα καταστήματα με contactless  τερματικά, απολύτως ανέπαφα, καθώς δεν απαιτείται καταχώριση ΡΙΝ στο τερματικό και η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού, υπογραμμίζει η Alpha Bank.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις