Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook: Τέλος οι εκδηλώσεις έως το 2021 – Εξ αποστάσεως εργασία μέχρι το καλοκαίρι

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία, πρώτον, θα επιτρέψει στους εργαζόμενούς της να δουλεύουν από το σπίτι μέχρι το καλοκαίρι και, δεύτερον, δεν θα διοργανώσει καμία μεγάλη εκδήλωση μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο του 2021.

«Οι περισσότεροι υπάλληλοι στο Facebook είναι τυχεροί που μπορούν να εργαστούν παραγωγικά από το σπίτι, οπότε αισθανόμαστε την ευθύνη να επιτρέψουμε πρώτα σε άτομα που δεν έχουν αυτήν την ευελιξία να έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους δημόσιους πόρους», έγραψε ο Zuckerberg σε ανάρτηση του στο Facebook. «Ελπίζω ότι αυτό βοηθά στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε τις κοινότητές μας ασφαλείς, να επανέλθουμε και να λειτουργήσουμε ξανά σύντομα».

Τα σχέδια της εταιρείας

Το πλάνο της εταιρείας είναι οι εργαζόμενοι να δουλέψουν από το σπίτι μέχρι το τέλος Μαΐου. Ωστόσο, όσοι εργαζόμενοι για οποιονδήποτε λόγο νιώθουν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν από το σπίτι τους μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον.

Πέραν των παραπάνω, το Facebook πρόκειται επίσης να ανανεώσει την πολιτική απαγόρευσης των επαγγελματικών ταξιδιών μέχρι τουλάχιστον τον φετινό Ιούνιο. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, όλες οι εκδηλώσεις με φυσική παρουσία, άνω των 50 ατόμων, “παγώνουν” μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η εταιρεία θα διοργανώνει εκδηλώσεις τέτοιου μεγέθους, μόνο ψηφιακά.

Υπενθυμίζεται ότι και η Microsoft ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες παρόμοια πολιτική για το θέμα των εκδηλώσεων. Η εταιρεία δεν θα πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση (με φυσική παρουσία) έως τον Ιούλιο του 2021. Αντιθέτως, όλα τα events μέχρι τότε, θα πραγματοποιούνται ψηφιακά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις