Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ανέπαφη τεχνολογία θα κατακλύσει την αγορά μετά την πανδημία

Οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται πλέον να αποφεύγουν τις συσκευές που απαιτούν πληκτρολόγηση

Οι ανέπαφες αγορές και συναλλαγές αναμένεται να είναι η “κληρονομιά” που θα αφήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται πλέον να αποφεύγουν τις συσκευές που απαιτούν πληκτρολόγηση, είτε αυτές είναι ATM είτε POS.

Αυτό δείχνει έρευνα της εταιρείας Foolproof, η οποία διενεργήθηκε με τη συμμετοχή 2000 καταναλωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 80% των καταναλωτών θα αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρά με την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη σε δημόσιους χώρους, λόγω της πανδημίας.

Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν μεγάλες αλλαγές για εμπόρους, τράπεζες, τουριστικούς πράκτορες και άλλους επαγγελματίες που βασίζονται σε εκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά με ATM, μηχανήματα εισιτηρίων, τερματικά με PIN και άλλες συσκευές που απαιτούν επαφή από τον πελάτη.

Ο Peter Ballard, COO και ιδρυτής της Foolproof δήλωσε σχετικά: “Αυτή η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι είναι τώρα πιο αντίθετοι στην τεχνολογία που απαιτεί επαφή, από ό,τι ήταν πριν. Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτές οι τάσεις μπορούν να επικρατήσουν στο μέλλον μας μετά τον Covid-19. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να αγγίζουν τα πράγματα σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό,τι απαιτείται τώρα.”

Πράγματι, τα ευρήματα δείχνουν την ανάγκη αλλαγής των σημείων επαφής ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των πελατών. Το 72% του δείγματος δήλωσε ότι έχει φορέσει γάντια ή έχει σκουπίσει μια επιφάνεια επαφής σε δημόσιο χώρο, πριν την χρησιμοποιήσει, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε ερώτηση για τη μελλοντική του στάση απέναντι στην τεχνολογία που είναι διαθέσιμη για χρήση στο ευρύ κοινό, το 50% του δείγματος δήλωσε ότι θα πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές, όπου το επιτρέπει το όριο των συναλλαγών. Παράλληλα, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα χρησιμοποιεί λιγότερο και μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο τα ΑΤΜ και το ένα πέμπτο δήλωσε ότι θα κάνει περισσότερα ψώνια στο διαδίκτυο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις