Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΤΕπ: Πρόσθετη χρηματοδότηση 200 δις για ευρωπαϊκές ΜμΕ και Startups

Το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων έχει στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αποφάσισε χθες τη δομή και την επιχειρηματική προσέγγιση του νέου Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Το Ταμείο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23 Απριλίου ως μέρος του συνολικού πακέτου ανταπόκρισης της ΕΕ ενάντια στον Covid-19. Θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αυξήσει την υποστήριξή της προς τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Startups, παρέχοντας 200 δισ. ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης.

“Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19 γίνεται πιο ορατή κάθε μέρα: Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες ευρωπαϊκές εταιρείες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων είναι μια έγκαιρη και στοχευμένη ανταπόκριση στις επείγουσες ανάγκες τους, συμπληρώνοντας τις εθνικές προσπάθειες των κρατών μελών”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer και συμπλήρωσε: “Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν τα κράτη μέλη σε εμάς, την τράπεζα της ΕΕ. Θα συνεργαστούμε στενά με τα εθνικά ιδρύματα για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες έχουν γρήγορη πρόσβαση στη βοήθεια με τη μορφή που τη χρειάζονται. ”

Σημειώνεται ότι, εκτός από τη σύσταση και τη διαχείριση του ΠΤΕ, η ΕΤΕπ εφαρμόζει επίσης τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο για την επαναχρησιμοποίηση υφιστάμενων εγγυήσεων και την υποστήριξη εταιρειών στην ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Παράλληλα, χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα χρηματοοικονομικά μέσα που μοιράζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση έργων που αποσκοπούν στη διακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στην εξεύρεση θεραπείας και στην ανάπτυξη εμβολίου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις