Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Argo AI: Χρηματοδότηση 2,5 δις από την Volkswagen και επέκταση στην Ευρώπη

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε χθες την επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων στην Argo AI, την startup αυτόνομης οδήγησης από το Pittsburgh, στην οποία είχε επενδύσει το 2017 και η Ford.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η VW και η Ford θα έχουν η καθεμία ίσα μερίδια μειοψηφίας στην Argo, που μαζί θα τους δίνουν την πλειοψηφία στο ΔΣ. Το υπόλοιπο των μετοχών παραμένει στους ιδρυτές και υπαλλήλους της Argo.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η Argo επεκτείνεται ουσιαστικά στην Ευρώπη, αφού η Autonomous Intelligent Driving, θυγατρική της VW που ασχολείται με τη αυτόνομη οδήγηση θα ενσωματωθεί στην Startup και τα γραφεία της στο Μόναχο θα γίνει η ευρωπαϊκή της έδρα.

Η ενσωμάτωση αυτή, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό της Argo σε περισσότερα από 1.000 άτομα. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Argo έχει γραφεία στο Ντιτρόιτ, το Πάλο Άλτο και το Νιου Τζέρσεϊ. Η εταιρεία διαθέτει επίσης στόλους αυτόματων οχημάτων υπό δοκιμή σε δημόσιους δρόμους στο Ώστιν, το Μαϊάμι και την Ουάσιγκτον.

Η Argo AI αναπτύσσει το σύστημα εικονικού οδηγού αλλά και τους χάρτες που χρησιμοποιούν τα αυτόνομα  οχήματα της Ford. Αυτή η αποστολή επεκτείνεται τώρα στη VW. Μαζί, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, θα μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων της Argo AI σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις