Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JA Cyprus: Ένα σύστημα επικοινωνίας για κωφούς αθλητές στην “κορυφή” του StartUp 2020

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και της καινοτομίας, ο Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus) διοργάνωσε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 τον Ψηφιακό Τελικό και Τελετή Βράβευσης του προγράμματος «StartUp 2020».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 100 φοιτητές/τριες, ηλικίας 18-30 ετών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 10 φιναλίστ από τις 23 φοιτητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν το 2020, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και αξιολογήθηκαν μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων από την Κριτική Επιτροπή.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Κύπρου, τον Σπύρο Χαρίτου από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Κύπρο, τον Κωνσταντίνο Καραγιώργη Ανώτερο Λειτουργό στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, τον Θεόδωρο Λουκαΐδη Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και τον Ανδρέα Κουππάρη, Διευθύνων Σύμβουλο του Cyprus Business Angels Network και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Κύπρου.

Το πρόγραμμα StartUp, διανύει φέτος την πρώτη του χρονιά. Εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ευελπιστούμε την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας μας.

Επιχειρηματική ιδέα της Χρονιάς 2020 αναδείχθηκε η ιδέα της ομάδας AID4All, η οποία προτείνει ένα σύστημα επικοινωνίας για κωφούς αθλητές. Το προϊόν στοχεύει στην αντικατάσταση της απώλεια της ακοής με την αίσθησης της αφής κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, ατομικών ή ομαδικών.

Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα Exploit, η οποία στοχεύει στον σωματικό εγγραμματισμό προτείνοντας μια παιγνιώδη εφαρμογή που ενθαρρύνει την εξόρμηση του χρήστη στο κοντινό ή μακρινό του περιβάλλον.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα SPORTZA, η οποία προτείνει μία διαδικτυακή πλατφόρμα-εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα εύκολης αναζήτησης και κράτησης διαθέσιμων γηπέδων ή χώρων άθλησης και τη δυνατότητα δημιουργία ομάδας ή εύρεση αντίπαλης ομάδας.

Η AID4ALL θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe,, European Enterprise Challenge 2020 που θα διεξαχθεί Ψηφιακά στις 24-26 Ιουνίου 2020 από το JA Ελλάδος. Την κυπριακή ομάδα θα εκπροσωπήσουν οι Γιώργος Μίσιη, Χρίστος Πίτσιλλος, Κωνσταντίνος Σαρρή, Αναστάσιος Χρυσοστόμου και Μαρίνος Χατζησταυρή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις