Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι στη Γαλλία κατέβασαν την εφαρμογή StopCovid

Ο στόχος της εφαρμογής είναι να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γαλλία κατέβασαν την εφαρμογή StopCovid που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να ανιχνεύονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου στο Play Store και το App Store και ξεπέρασε το ορόσημο του 1 εκατ. downloads στις 6 Ιουνίου, σε μια χώρα με περισσότερα από 50 εκατ. smartphones. Σήμερα, περίπου ένα στα 50 κινητά έχει την εφαρμογή.

Η Γαλλία αυτή τη στιγμή διανύει τον δεύτερο μήνα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται σταθερά, με μερικές εκατοντάδες νέες περιπτώσεις καθημερινά.

Η χώρα δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο σημείο που βρισκόταν τον Μάρτιο, όταν κατέγραφε χιλιάδες ασθενείς καθημερινά, ωστόσο η κυβέρνηση Μακρόν θέλει να προλάβει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και γι’αυτό έχει στόχο να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των χρηστών της εφαρμογής.

“Ο στόχος της εφαρμογής είναι να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού”, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακού Τομέα της Γαλλίας, Cedric O, στην BFM TV το σαββατοκύριακο. “Η εφαρμογή είναι σαν ένα εργαλείο πρόληψης για τους ανθρώπους”, συμπλήρωσε.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι αν ακόμα και το 10% ενός πληθυσμού (που θα μπορούσε να είναι μια περιοχή ή πόλη) εγκαταστήσει την εφαρμογή, αυτό θα αρκεί για να βοηθήσει την κυβέρνηση να μειώσει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ιταλία παρουσίασε εφαρμογή ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού, βασισμένη στο API Apple-Google

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις