Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Νορβηγία αποσύρει την εθνική εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού

Η νορβηγική εφαρμογή «Smittestopp», μια από τις πρώτες εθνικές εφαρμογές ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη, βρίσκεται πλέον σε αναστολή λειτουργίας. αφού η αρχή προστασίας δεδομένων της χώρας εξέφρασε ανησυχίες ότι το λογισμικό αποτελεί δυσανάλογη απειλή για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Μετά από προειδοποίηση του της Υπηρεσίας Προστασίας Δεδομένων της χώρας την Παρασκευή, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) δήλωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να ανεβάζει δεδομένα από αύριο. Το FHI δήλωσε ότι διαφωνεί με την αξιολόγηση του φορέα, ωστόσο συμφώνησε να διαγράψει τα δεδομένα των χρηστών «το συντομότερο δυνατό».

“Δεν συμφωνούμε με την αξιολόγηση της Υπηρεσίας Προστασίας Δεδομένων, αλλά τώρα πρέπει να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα και να σταματήσουμε ό,τι κάναμε”, δήλωσε η διευθύντρια της FHI, Camilla Stoltenberg συμπληρώνοντας ότι με αυτήν την κίνηση η χώρα αποδυναμώνεται και χάνει χρόνο.

“Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε ανοσία στον πληθυσμό, κανένα εμβόλιο και καμία αποτελεσματική θεραπεία. Χωρίς την εφαρμογή Smittestopp, θα είμαστε λιγότερο εξοπλισμένοι για να αποτρέψουμε νέες εστίες που μπορεί να εμφανιστούν τοπικά ή σε εθνικό επίπεδο” τόνισε στη δήλωσή της.

Σημειώνεται ότι έως τις 3 Ιουνίου, η εφαρμογή είχε ληφθεί 1,6 εκατομμύρια φορές και είχε περίπου 600.000 ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με το FHI. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού της Νορβηγίας ή σχεδόν στο 14% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 16 ετών.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ιταλία παρουσίασε εφαρμογή ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού, βασισμένη στο API Apple-Google

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις