StartUpper

Huawei: Κρίσιμος ο ρόλος του 5G και των σχετικών τεχνολογιών στην COVID-19 εποχή

Στην εκδήλωση GSMA Thrive, ο Guo Ping Rotating Chairman της Huawei, πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: “5G in a post-pandemic world: Countdown to the digital blastoff”. Ο Guo Ping αναφέρθηκε στην κοινωνική αξία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην καταπολέμηση της ασθένειας COVID-19, καθώς και τις πρακτικές και τις προοπτικές της εφαρμογής του 5G στον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών.

“Με τη βοήθεια του 5G, οι βιομηχανίες προχωράνε ψηφιακά με ταχύτερο ρυθμό. Στη συνέχεια, θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας σε βιομηχανικές εφαρμογές για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του 5G, δημιουργώντας τον πρώτο γύρο οφελών από τις εφαρμογές 5G.” ανέφερε ο Guo Ping στην δικτυακή εκδήλωση GSMA Thrive την οποία διοργανώνει η παγκόσμια ένωση τηλεπικοινωνιακών παρόχων (GSMA).

Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κοινωνική αξία των εφαρμογών ΤΠΕ ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν με βάση τα 5G, AI, cloud και big data διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της επιδημίας, με παραδείγματα όπως η από απόσταση εκπαίδευση, η τηλεργασία και η ψυχαγωγία. Τέτοιες εφαρμογές έχουν επιτρέψει στους ανθρώπους να συνεχίσουν την πολύμηνη παραμονή στο σπίτι λόγω καραντίνας σχετικά ευχάριστα. Η από απόσταση συμβουλευτική στον νοσοκομειακό κλάδο έχει επιλύσει κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα υγειονομικών πόρων, αλλά και εφαρμογές όπως οι μαζικές θερμομετρήσεις και η παρακολούθηση της πανδημίας έχουν συμβάλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ο Guo ανέφερε ότι η Huawei θα υποστηρίζει συνεχώς ανοιχτά και συνεργατικά πρότυπα και οργανισμούς του κλάδου στις προσπάθειές τους να προστατεύσουν μια ενοποιημένη παγκόσμια βιομηχανία επικοινωνιών. Η παγκόσμια συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη καταπολέμηση του ιού, ανεξάρτητα από το αν αφορά τον ιατρικό ή τον τομέα των επικοινωνιών. Οι ευρείες διαβουλεύσεις και η συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιων προμηθευτών, ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανικών Συνδέσμων θα διευκολύνουν καλύτερα την ανάπτυξη τεχνολογικών προτύπων, προωθώντας παράλληλα την αειφόρο ανάπτυξη των βιομηχανιών και της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα. Οι 11 κανονιστικές συστάσεις για τη διατήρηση της συνδεσιμότητας που κυκλοφόρησε πρόσφατα η GSMA προωθούν τη συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας και οδηγούν σε ταχύτερες απαντήσεις και πιο αποτελεσματική κινητοποίηση πόρων.

Ο Guo εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, όπως και η ηλεκτρική ενέργεια πριν από 100 χρόνια, έτσι και οι ΤΠΕ επεκτείνονται σε κάθε βιομηχανία σε μεγάλη κλίμακα, καθιστώντας βασικό παράγοντα κοινωνικής ανάπτυξης και δημιουργώντας “πολλαπλά κύματα οφελών” στον τομέα της τεχνολογίας για όλες τις βιομηχανίες.

Μέχρι σήμερα το 5G αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα παρά τις γραφικές αντιδράσεις διαφόρων ομάδων αλλά και τον αποκλεισμό της Huawei, ηγέτη της τεχνολογίας 5G, από μεγάλες αγορές. Υπάρχουν ήδη 81 εμπορικά δίκτυα 5G παγκοσμίως, υποστηρίζοντας το 72% του παγκόσμιου ΑΕΠ και 9 εκατομμύρια χρήστες 5G, επιτρέποντας κάθε είδους ψηφιακό τρόπο ζωής. Με τη βοήθεια του 5G, πολλές βιομηχανίες γίνονται γρήγορα ψηφιακές. Το 5G έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τομείς όπως ψυχαγωγία, επαγγελματικά ταξίδια, ιατρικές υπηρεσίες, εξόρυξη, λιμάνια και στον κατασκευαστικό τομέα. Οι επιτυχημένες εφαρμογές 5G αναπαράγονται τώρα σε κλίμακα εντός των βιομηχανιών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητές της σε τομείς όπως δίκτυα, cloud, AI και συσκευές.
Στην Ελλάδα η διάθεση εμπορικών υπηρεσιών 5G θα ξεκινήσει το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις