Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

inHEART: 3,7 εκατ. ευρώ για το λογισμικό που φιλοδοξεί να αλλάξει την καρδιοχειρουργική

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την επιτάχυνση της εμπορικής ανάπτυξης της στην Ευρώπη

Η γαλλική εταιρεία inHEART σήκωσε 3,7 εκατ. ευρώ από την Elaia και την Aquitaine Science Transfert, για την cloud-based λύση ιατρικής απεικόνισης που έχει δημιουργήσει, ειδικά για  καρδιοπαθείς.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της εμπορικής ανάπτυξης της στην Ευρώπη, την είσοδο της στην αγορά των ΗΠΑ και τη συνέχιση της ανάπτυξης προϊόντων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σχολιάζοντας τη νέα επένδυση, ο CEO και co-founder της inHEART, Jean-Marc Peyrat δήλωσε: “Η Elaia και η inHEART μοιράζονται την ίδια φιλοδοξία. Να δημιουργήσουν έναν μεγάλο παίκτη στον τομέα της ηλεκτροφυσιολογίας της καρδιάς, μια αγορά 5 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει γίγαντες της υγειονομικής περίθαλψης όπως οι Johnson & Johnson, Abbott , Boston Scientific και Medtronic”.

Σημειώνεται ότι η Startup είναι spin-off των IHU Liryc και Inria, δύο γαλλικών ερευνητικών κέντρων που ειδικεύονται στην καρδιακή ηλεκτροφυσιολογία και την πληροφορική, αντίστοιχα. Η λύση της εταιρείας δημιουργεί ουσιαστικά ένα “ψηφιακό αντίγραφο” της καρδιάς του ασθενή, το οποίο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, υφίσταται διάφορες προσομοιώσεις που βοηθούν τους καρδιοχειρούργους να προγραμματίσουν καλύτερα τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια επεμβάσεων.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η λύση αυτή έρχεται να κάνει disrupt στην αγορά και να απαντήσει μια πραγματική κλινική ανάγκη, Χρησιμοποιώντας την, σκοπεύει να μειώσει τη διάρκεια επεμβάσεων και τα ποσοστά αποτυχίας στο μισό. Μέχρι τώρα, το λογισμικό της έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 2,000 ασθενείς σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις