Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Are you a Serious Gamer? – Διαδικτυακή εκδήλωση από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

Το έργο Triple E-dge συμβάλλει στο όραμα ενός καινοτόμου τρόπου μάθησης και της συνεχούς προσωπικής ανάπτυξης και κατάρτισης

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Are you a Serious Gamer: Δεξιότητες & Σοβαρό Παιχνίδι”, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Erasmus+ έργου “Triple E-dge: entrepreneurship employability, enterprising in a digital and gaming environment”.

Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και η αγορά εργασίας, επιβάλλουν την ύπαρξη και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλες τις βαθμίδες. Η απόκτηση τους μπορεί να προέρχεται από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών.

Στην κατεύθυνση αυτή, το έργο Triple E-dge συμβάλλει στο όραμα ενός καινοτόμου τρόπου μάθησης και της συνεχούς προσωπικής ανάπτυξης και κατάρτισης μέσα από τη δημιουργία πρωτοτύπων και διαδραστικών εργαλείων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων σήμερα και το συσχετισμό τους με την αγορά εργασίας, όπως:

  • Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που πρέπει να έχει κάποιος σήμερα;
  • Πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε στο ψηφιακό περιβάλλον εκπαίδευσης και εκμάθησης;
  • Τι είναι το σοβαρό παιχνίδι (serious game) και η παιχνιδοποίηση (gamification);
  • Γίνεται να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μέσα από εφαρμογές και online παιχνίδια;
  • Γιατί ονομάζουμε το επιχειρείν, «τρόπο σκέψης»;
  • Ποιες είναι οι επιχειρηματικές δεξιότητες;

Ακόμα, θα παρουσιαστούν τα παραδοτέα του έργου, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων minigames που αναπτύχθηκαν και στοχεύουν στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) και είναι διαθέσιμα ως mobile applications.

Πληροφορίες συμμετοχής:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις