Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Zachary Kirkhorn: ο εκατομμυριούχος CFO της Tesla ετών 35

Μια πετυχημένη εταιρία βασίζεται σε ισχυρά στελέχη που ξέρουν πλήρως τις ανάγκες της, συμβαδίζουν με αυτή και δεν δουλεύουν μόνο για να προσθέσουν ένα τίτλο στο βιογραφικό τους, κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Chief Finance Officer της Tesla, Zachary Kirkhorn., ο οποίος έχει έναν αρκετά σπάνιο τίτλο…

Ο Kirkhorn, γεννηθείς το 1985, βρίσκεται από το 2010 στην Tesla και μέσα σε δέκα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους νεότερους CFO μιας μεγάλης εταιρίας στις ΗΠΑ, σε ηλικία μόλις 35 ετών. Συμμετείχε ενεργά σε όλα τα project της καινοτόμου εταιρίας, με μεγαλύτερες επιτυχίες να είναι τόσο το deal με την Panasonic για την κατασκευή μπαταριών της Tesla και την επιλογή περιοχής και τη διεκπεραίωση των διαπραγματεύσεων για τον πρώτο Gigafactory  στο Ρένο της Νεβάδα όσο και για τον προϋπολογισμό των απαραίτητων κεφαλαίων για το πρόγραμμα παραγωγής του Model 3 στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τόσο την οικονομική κατάσταση όσο και τα μελλοντικά της σχέδια της καινοτόμου Αμερικανικής εταιρίας, με τον CEO Elon Musk να αναφέρει αστειευόμενος  ότι δεν νομίζει τα χρόνια που ξόδεψε ο Kirkhorn στο Harvard Business School να του ήταν απαραίτητα (απέκτησε MBA  εκεί το 2013), ενώ τόνισε ότι:
«Ο Zach είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και έχει συνεισφέρει πάρα πολλά στην Tesla κατά την διάρκεια του χρόνων παραμονής του στην εταιρία, επιλέχθηκε ως νέος CFO γιατι γνωρίζει πολύ καλά όλη την ομάδα και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων».

Ο Kirkhorn ανέλαβε την θέση του CFO τον Μάρτιο του 2019,  σε μια εποχή που η μετοχή  της Tesla είχε πέσει κατά 6%, ενώ το 2018 είχαν προηγηθεί πάρα πολλές αποχωρήσεις από την εταιρεία, με το περίφημο tweet του Elon Musk ότι προτίθετο να βγάλει τη Tesla από το χρηματιστήριο.

Οι νέοι εκατομμυριούχοι υπάλληλοι της Tesla

Οι σπουδές του                  

Για να έχει επιτυχία κάποιος στην επαγγελματική του καριέρα, πρέπει να έχει την τεχνογνωσία αλλά και την κατάρτιση για αυτό αλλά και το σχετικό background. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του Kirkhorn, ο οποίος έχει διπλό πτυχίο οικονομικών, μηχανολόγου μηχανικού και εφαρμοσμένης μηχανικής από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια αλλά και M.B.A. από το Harvard University. Επίσης, κατά την διάρκεια των σπουδών του απέκτησε χρήσιμη εργασιακή εμπειρία κάνοντας πρακτική στην Microsoft τόσο ως οικονομικός αναλυτής το 2005 όσο και ως Program Manager το 2006.

Μετά την αποφοίτηση του, το 2006 ο Kirkhorn προσελήφθη από την McKinsey & Company στην οποία εργάστηκε για τρία χρόνια ως Senior Business Analyst, ενώ το 2010 πήρε πόστο στην Tesla ως Senior Analyst in Finance. Μέσα σε μια δεκαετία, με εξαίρεση το διάστημα από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2013 που παρακολούθησε μαθήματα για να πάρει το MBA του από το Harvard,  κατάφερε με πέντε προαγωγές να γίνει CFO στις αρχές του 2019, αντικαθιστώντας τον Deepak Ahuja.

Ο εκατομμυριούχος Zach

Όπως πρωτοείπαμε ο Zachary Kirkhorn  είναι ένας από τους πιο νέους CFO σε μεγάλη εταιρεία στον κόσμο και με περίπου 12.000 μετοχές της Tesla στη κατοχή του έχει μια περιουσία που αξίζει κοντά στα 34.6 εκατ. δολάρια, αφού από την τωρινή του θέση λαμβάνει τον χρόνο 21.244.000 δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις