Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων για την πλατφόρμα λογιστικής Candis

Χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων σήκωσε η γερμανική λογιστική πλατφόρμα Candis, που αυτοματοποιεί την τήρηση βιβλίων, τις λογιστικές διαδικασίες και τις πληρωμές B2B για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους λογιστές/συμβούλους τους.

Η χρηματοδότηση, της οποίας ηγήθηκαν οι Viola Ventures και Rabo Frontier Ventures με τη συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πλατφόρμας και την επέκτασή της στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Candis, που ιδρύθηκε το 2015, ισχυρίζεται ότι έχει σημειώσει ανάπτυξη 500% από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της, στο τέλος του 2018.

Ο συνιδρυτής και CEO της Startup, Christian Ritosek ανέφερε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση: “Η τεχνολογία μας βασίζεται στο machine learning και διαταράσσει μια ολόκληρη βιομηχανία στην οποία η πλειονότητα των εργασιών γίνεται ακόμα στο χέρι. Η πλατφόρμα … αυτοματοποιεί τις λογιστικές εισροές και, παρέχοντας δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να λαμβάνουν καλύτερες οικονομικές αποφάσεις”,

Ο Omry Ben David, Partner στη Viola Ventures δήλωσε με τη σειρά του: “Η    CANDIS είναι
σε θέση να γίνει η κορυφαία πλατφόρμα στην Ευρώπη όσον αφορά την αυτοματοποίηση της τήρησης βιβλίων, άλλων λογιστικών εργασιών και πληρωμών, καθώς και την παροχή χρηματοοικονομικών πληροφοριών… Αυτή η ολοκληρωμένη σουίτα θα βοηθήσει αναμφίβολα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη συμμόρφωση τους (με τους κανονισμούς), τη λήψη αποφάσεων και την ανάπτυξη τους”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις