Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Big Tech αψηφούν την πανδημία – Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του β΄τριμήνου

“Κόντρα” στην παγκόσμια οικονομία, η οποία φαίνεται να βυθίζεται λόγω της πανδημίας, κινούνται οι τέσσερις τεχνολογικοί κολοσσοί της Αμερικής, όπως φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματά τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες.  Οι Alphabet, Apple, Amazon, Facebook κατέγραψαν εντυπωσιακά κέρδη και έσοδα, ενώ οι όποιες πτώσεις σημειώθηκαν κατά περίπτωση ήταν μικρές και σίγουρα κατώτερες των προσδοκιών που υπήρχαν.

Apple: Αυξημένος τζίρος σε κάθε κατηγορία

H Apple Inc παρουσίασε αυξημένο τζίρο σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων αλλά και σε όλες τις γεωγραφικές κατευθύνσεις. Η αναφορά για τα κέρδη της εταιρείας, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών κατά 4 δισ. δολάρια. 

Ώθηση καταγράφηκε και στις πωλήσεις άλλων, προϊόντων όπως τα iPad και οι προσωπικοί υπολογιστές Mac. Οι τιμές των μετοχών της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση 5%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. 

Amazon: Ιστορικό ρεκόρ στα κέρδη

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην 26χρονη ιστορία της ανακοίνωσε χθες η Amazon, η οποία επωφελήθηκε όσο καμία άλλη εταιρεία από την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια του lockdon. Οι τιμές των μετοχών της Amazon, που είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση διαδικτυακού εμπορίου παγκοσμίως, αυξήθηκαν κατά 5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της κατέγραψαν ετήσια αύξηση 40% στα 88,9 δισεκατομμύρια δολάρια.Η Amazon εκτιμούσε ότι ίσως έχανε χρήματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς ανέμενε να ξοδέψει περίπου 4 δισ. δολάρια για προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό της, αλλά και για άλλες δαπάνες σχετικές με την πανδημία.  Η εταιρεία ωστόσο προχώρησε στις δαπάνες αυτές καταγράφοντας κέρδη 5,2 δις.

Facebook: Αύξηση στα διαφημιστικά έσοδα

Το Facebook ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδά του στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν τα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης που διαθέτει, προκαλώντας αύξηση της διαδικτυακής κίνησης. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις, τα οποία και αποτελούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων του Facebook αυξήθηκαν κατά 10% στα 18,3 δισ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η αύξηση των εσόδων του Facebook ήταν η μικρότερη που κατέγραψε μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο (11%), μεγάλη ήταν όμως η αύξηση των ενεργών μηνιαίων χρηστών, οι οποίοι έφτασαν τα 2,7 δισεκατομμύρια. Οι τιμές των μετοχών της πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 7%.

Alphabet: Έσοδα 38,3 δισ. δολαρίων

Η Alphabet κατέγραψε μείωση των πωλήσεών της, για πρώτη φορά στα 16 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, αλλά η πτώση του 2%, ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, καθώς η Google κατάφερε να κρατήσει ζωντανό των ενδιαφέρον των διαφημιστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown.

Η τιμή των μετοχών της Alphabet παρέμεινε περίπου σταθερή στα 1.538,37 δολάρια, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και αυξημένη από το υψηλό τιμής των μετοχών της, στα 1.525 δολάρια, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας. Τα συνολικά έσοδα της Alphabet στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφηκαν στα 38,3 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2% σε σύγκριση με το οικονομικό αποτέλεσμα του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις