Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ενισχύει το σύστημα πληρωμών της με νέα εξαγορά

Η Apple εξαγόρασε την καναδική εταιρεία Mobeewave, η οποία θα της επιτρέψει να μετατρέψει τα iPhones σε… τερματικά πληρωμών, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συμφωνία έκλεισε στα 100 εκατ. δολάρια.

Η Mobeewave επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να δέχονται πληρωμές, απλώς φέρνοντας σε επαφή το κινητό τους με κάποιο άλλο κινητό. Μέσω της τεχνολογίας της, η οποία δεν απαιτεί περαιτέρω hardware πέρα από ένα NFC chip, οι κάτοχοι iPhones θα έχουν πλέον δυνατότητα πραγματοποίησης εύκολων και γρήγορων συναλλαγών, χωρίς τη χρήση τρίτων εφαρμογών ή συσκευών.

Η συγκεκριμένη εξαγορά δεν αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας στον τομέα της πληρωμών αλλά μάλλον μια κίνηση που έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρει. Υπενθυμίζεται ότι το 2014, η Apple ενσωμάτωσε στα κινητά της το Apple Pay, ενώ πέρυσι, η εταιρεία λάνσαρε και την πιστωτική της κάρτα (Apple Card). Ενσωματώνοντας τώρα την τεχνολογία της Mobeewave, η Apple “ολοκληρώνει” το οικοσύστημα πληρωμών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, η Mobeewave είχε συνεργαστεί με την Samsung επιτρέποντας στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στα κινητά της. Επίσης, ο επενδυτικός βραχίονας της Samsung έχει επενδύσει στην καναδική εταιρεία.

Μετά την εξαγορά λέγεται ότι η Apple θα διατηρήσει ολόκληρη την ομάδα της Mobeewave (περίπου 100 υπάλληλοι) που εργάζεται στο Μόντρεαλ και τα γραφεία θα παραμείνουν εκεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις