Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eureka!: Ένα ιταλικό VC έρχεται να συνδέσει την επιστημονική έρευνα με την αγορά

Το ιταλικό VC EUREKA! Venture, έκλεισε το πρώτο του fund, “Eureka! Fund I – Technology Transfer”, στα 38 εκατ. ευρώ, έχοντας ως στόχο να επενδύσει σε deeptech startups, spin-offs και ΜμΕ που συνδέονται με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Το fund, στο οποίο επένδυσαν μεταξύ άλλων η ιταλική επενδυτική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θα υποστηρίξει συγκεκριμένα την ανάπτυξη προηγμένων υλικών, και γενικότερα εφαρμογών και τεχνολογιών που σχετίζονται με την επιστήμη και τη μηχανική υλικών, από πολύ αρχικά στάδια (Proof-of-Concept) έως Series A.

“Η πανεπιστημιακή επιστημονική έρευνα και η βιομηχανία πρέπει να μιλούν μεταξύ τους, σήμερα περισσότερο από ποτέ, για να βρουν έναν νέο τρόπο καινοτομίας”, λέει ο Massimo della Porta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SAES, που επίσης συμμετείχε στο fund. “Το Eureka! αντιπροσωπεύει ένα αποτελεσματικό όχημα για τη σύνδεση αυτών των δύο κόσμων που απέχουν πολύ, προκειμένου να αποκαλυφθεί η τεράστια δυναμική και η υψηλή ποιότητα των ερευνητικών μας κέντρων. Αυτή η συμφωνία ενισχύει την ιταλική ικανότητα δημιουργίας και προωθεί την πραγματική καινοτομία στην αγορά.”

Με πληροφορίες από Tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις