Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Επιμελητήριο Αχαΐας αναζητά νέες επιχειρηματικές ιδέες στο πλαίσιο του έργου MedSt@rts

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε έργο του Προγράμματος ENI CBC MED PROGRAMME 2014 – 2020 με τίτλο «Med microfinance support system for start-ups», αναζητά νέες επιχειρηματικές ιδέες στους κλάδους των νέων τεχνολογιών, διατροφής, περιβάλλοντος, χειροτεχνίας, πολιτιστικής βιομηχανίας και τουρισμού.

Το MEDSt @ rts – σύστημα υποστήριξης μικροχρηματοδοτήσεων Med για νεοσύστατες επιχειρήσεις – είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENI CBC Med της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα κλείσει τον Απρίλιο του 2022. Οι εμπλεκόμενες χώρες είναι: Ιταλία, Ελλάδα, Τυνησία, Παλαιστίνη και Λίβανος και το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 7 οργανισμούς, με μοναδικό εταίρο από την Ελλάδα.

Το έργο MEDSt@rts σκοπεύει να υποστηρίξει τοπικούς, εν δυνάμει και υφιστάμενους επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας την πρόσβαση σε πίστωση για άτομα που συνήθως δεν είναι επιλέξιμα με τραπεζικά κριτήρια, μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου μοντέλου υποστήριξης που μπορεί εύκολα να αναπαραχθεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Συγκεκριμένα, ο τελικός στόχος του έργου θα είναι η υποστήριξη της δημιουργίας 15 νέων εταιρειών ανά χώρα του έργου. Μετά την υποστήριξη τους, η αναμενόμενη ωρίμανση τους όχι μόνο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αυξήσει επίσης τον όγκο των νέων αγαθών / υπηρεσιών που πωλούνται.

Επιπλέον, η υλοποίηση αυτής της διαδικασία σε τοπικό επίπεδο (με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών ενδιαφερομένων) θα δώσει στους δικαιούχους του έργου (εν δυνάμει και υφιστάμενους επιχειρηματίες) την ευκαιρία να αναδείξουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα, ανταποκρινόμενοι σε ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς που μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία ενός δικτύου υποστηρικτών της επιχειρηματικότητας σε κάθε χώρα του έργου θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην όλη διαδικασία με τελικό ωφελούμενο τον νέο επιχειρηματία.

Το έργο MEDSt@rts απευθύνεται σε νέα και με υψηλό κίνητρο άτομα με καινοτόμες ιδέες – συνήθως υψηλού ρίσκου – και τους υποστηρίζει στην ανάπτυξη της ιδέας τους σε επιχείρηση. Για το λόγο αυτό, οι τελικοί δικαιούχοι του έργου θα είναι νέοι, άνεργοι ή / και επίδοξοι επιχειρηματίες, εταιρείες πρώιμου σταδίου, τυχόν αδήλωτες επιχειρήσεις που θα υποστηριχθούν για την τυπική του έναρξη και επιχειρηματική ανάπτυξή τους.

Το έργο MEDSt@rts και το Επιμελητήριο Αχαΐας, ενεργώντας ως εταίρος αναφοράς για την Ελλάδα, εγκαινιάζουν αυτήν την πρόσκληση για να επιλέξουν 25 δυνητικούς και επίδοξους επιχειρηματίες στην Αχαΐα, που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια εξαιρετικά καινοτόμο επιχειρηματική πορεία.

Οι επίδοξοι επιχειρηματίες που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε μια επιχειρηματική πορεία κατάρτισης και συμβουλευτικής, με τον τελικό στόχο την οικονομική υποστήριξή τους για την επιχειρηματική τους ιδέα. Οι 15 επιχειρηματικές επιχειρήσεις που θα ολοκληρώσουν όλες τις φάσεις του προγράμματος θα λάβουν συνολικό Επιχειρηματικό Βραβείο είναι ύψους 150.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και τα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις