Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber εξαγοράζει την Autocab και επεκτείνεται σε 170 νέες περιοχές

Η Uber ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας λογισμικού ταξί Autocab σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την παρουσία της στη χώρα.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Uber να χρησιμοποιεί το marketplace της Autocab – το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί εφαρμογές όπως η Uber – για τη σύνδεση χρηστών με τοπικούς παρόχους ταξί. Με αυτόν τον τρόπο, η Uber θα αποκτήσει αυτόματα παρουσία σε 170 νέες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, μεγαλώνοντας αισθητά το “αποτύπωμά” της στην περιοχή.

“Η Autocab συνεργάζεται επιτυχώς με ταξί και ιδιωτικούς φορείς ενοικίασης σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από τριάντα χρόνια και η Uber έχει πολλά να μάθει από την εμπειρία της”, δήλωσε ο Jamie Heywood, περιφερειακός γενικός διευθυντής της Uber στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της Autocab για να βοηθήσουμε τους τοπικούς φορείς να αναπτυχθούν και να προσφέρουν στους οδηγούς πραγματικές ευκαιρίες για κέρδος”, συμπλήρωσε.
Οι οικονομικοί όροι δεν της συμφωνίας δεν κοινοποιήθηκαν από την Uber.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συμφωνία έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Uber, η οποία αγωνίζεται να εμποδίσει τις ρυθμιστικές αρχές του Λονδίνου, από το να την απαγορεύσουν. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η ρυθμιστική αρχή της πόλης, (Transport for London – TfL) αποφάσισε  να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας, τονίζοντας ότι αυτή θέτει την ασφάλεια των επιβατών σε κίνδυνο. Η Uber έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση, η οποία πρόκειται να εξεταστεί στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε, συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της στην βρετανική πρωτεύουσα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις