Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρίστος Δήμας: “Σημαντική αύξηση στις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη τα επόμενα 2-3 χρόνια”

Σημαντική αύξηση των πιστοποιημένων δαπανών στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης από τους Έλληνες επιχειρηματίες αναμένει στην επόμενη διετία- τριετία η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσως, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την “έναρξη εργασιών” για το Thess INTEC, το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη.

“Θεωρούμε ότι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι δαπάνες στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης θα αυξηθούν πάνω από 300 εκατ. ευρώ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας και εξήγησε ότι “βάσει της νομοθετικής πράξης που ψηφίσαμε στη Βουλή και θα έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου φέτος, οι υπερεκπτώσεις δαπανών που δικαιούνται οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη από το 30% πηγαίνουν πλέον στο 100%”.

Σήμερα, “ο αριθμός των επιχειρήσεων που κάνει πιστοποιημένες δαπάνες στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης είναι τριψήφιος, αλλά αυτός πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί, γιατί πλέον το φορολογικό κίνητρο είναι πολύ γενναιόδωρο. Έτσι εκτιμούμε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη θέληση από τις επιχειρήσεις να προχωρούν σε πιστοποιημένες δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης”, είπε επίσης και ανέφερε ότι “την ίδια στιγμή αλλάζουμε και τη διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ορκωτούς ελεγκτές προκειμένου να προχωρούν σε πιστοποιημένες δαπάνες στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης και έτσι η απάντηση από το ελληνικό κράτος θα είναι εντός 6μήνου, έναντι των τριών χρόνων μέχρι πρότινος”.

Μέχρι σήμερα, όπως επισήμανε ο κ. Δήμας, “με χαμηλό το φορολογικό κίνητρο και δύσκολη τη διαδικασία για την υλοποίηση πιστοποιημένων δαπανών στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, πολλές επιχειρήσεις δεν έμπαιναν καν στο κόπο. Τώρα πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις