Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 1,78 δις ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος χρηματοδότησης της Epic Games

Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται η πρόσφατη επένδυση της Sony, ύψους 250 εκατ. δολαρίων

Η Epic Games ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,78 δισ. δολαρίων, με την αξία της να ανεβαίνει στα 17,3 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα νέα κεφάλαια προέρχονται από την επένδυση 250 εκατ, δολαρίων της Sony που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και την πώληση μετοχών υπαλλήλων. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται επίσης η Baillie Gifford, funds που διαχειρίζεται η Black Rock και οι KKR και Smash Ventures, οι οποίοι είχαν επενδύσει στην εταιρεία και το 2018.

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην βιομηχανία των video games χάρη στο Fortnite, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 350 εκατ. εγγεγραμμένους παίκτες, αλλά και στην Unreal Engine, την πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών πάνω στην οποία τρέχουν μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια του κόσμου.

Η επένδυση της Sony

Στις αρχές Ιουλίου, η Sony προχώρησε σε μια επένδυση 250 εκατ. δολαρίων στην Epic Games, αποκτώντας μετοχικό μερίδιο 1.4% στην εταιρεία. Όπως είχαν δηλώσει τότε και οι δύο, η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν στρατηγικής φύσεως και έγινε προκειμένου να αναπτυχθεί η ήδη υπάρχουσα σχέση τους.

“Η ισχυρή τεχνολογία της Epic σε τομείς όπως τα γραφικά την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης παιχνιδιών με την Unreal Engine και άλλες καινοτομίες”, είχε αναφέρει σχετικά με την επένδυση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida. “Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για αυτό, από το Fortnite.”

“Μέσω της επένδυσής μας, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία με την Epic για να ευχαριστήσουμε και να προσφέρουμε αξία στους καταναλωτές και στον κλάδο γενικότερα, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και σε όλο το ραγδαία εξελισσόμενο τοπίο ψηφιακής ψυχαγωγίας”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις