Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mozilla προχωρά σε 250 απολύσεις λόγω πανδημίας

Την απόλυση 250 υπαλλήλων της, σχεδόν του ενός τετάρτου του δυναμικού της, ανακοίνωσε η Mozilla. Η εταιρεία θα συνεχίσει την πορεία της με 750 υπαλλήλους, επαναπροσδιορίζοντας ορισμένες πτυχές της στρατηγικής της, επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της.

Η πανδημία του κορωνοϊού “επηρέασε σημαντικά τα έσοδά μας”, έγραψε ο CEO της Mozilla, Mitchell Baker, σε δημοσίευση στο blog της εταιρείας σήμερα το πρωί. “Ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα που είχαμε προ κορωνοϊού δεν ήταν πλέον εφαρμόσιμο.”

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιες ομάδες εργαζομένων θα επηρεάσουν οι απολύσεις, ωστόσο ανέφερε ότι οι δραστηριότητές της στο Ταϊπέι της Ταϊβάν θα τερματιστούν λόγω αυτών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το TechCrunch, η εταιρεία είχε απολύσει άλλα 70 άτομα τον Ιανουάριο.

Όσο για την “αλλαγή στρατηγικής” που προαναφέρθηκε, αυτή θα έχει ως στόχο φυσικά την ενίσχυση της εταιρείας. Όπως αναφέρει ο Baker στη δημοσίευσή του, η Mozilla θα εστιάσει στην οικοδόμηση μιας κοοινότητας, στη δημιουργία νέων προϊόντων “που οι άνθρωποι θα αγαπούν και θα θέλουν να χρησιμοποιούν” και στη δημιουργία νέων ροών εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Mozilla κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της από εταιρείες που πληρώνουν για να κάνουν τη μηχανή αναζήτησης τους “προεπιλεγμένη” στον Firefox. Η εταιρεία έχει συμφωνίες με την Baidu στην Κίνα, την Yandex στη Ρωσία και, κυρίως, την Google στις ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου. Η εταιρεία κερδίζει επίσης χρήματα από δικαιώματα, συνδρομές και διαφημίσεις, αλλά αυτές οι συμφωνίες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν τη πλειοψηφία των εσόδων της.

Διαβάστε ακόμα:

Η Booking.com απολύει το 25% του προσωπικού της λόγω πανδημίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις