Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Blockpit εξαγοράζει την CryptoTax και δημιουργεί μια “μεγάλη απειλή” στην Ευρώπη

Η Αυστριακή εταιρεία Blockpit, η οποία έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό πάνω στη φορολογία των κρυπτονομισμάτων, εξαγόρασε τη μεγαλύτερή της αντίπαλο, την γερμανική Startup CryptoTax, που ασχολείται με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.

Η εξαγορά έγινε, σύμφωνα με τον Florian Wimmer, founder και CEO της Blockpit, με στόχο οι δύο εταιρείες να δημιουργήσουν μια “μεγαλύτερη απειλή” ενάντια σε άλλους ευρωπαϊκούς παρόχους και, εν τέλει, να επεκταθούν σε όλες τις ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες μαζί καλύπτουν τις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και εν μέρει των ΗΠΑ. Μέσα στο 2021, έχουν στόχο να καλύψουν τουλάχιστον τέσσερις ακόμα χώρες και συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, και τη Νότια Κορέα, καθώς και άλλες, ευρωπαϊκές χώρες.

Για αρχή, οι δύο ομάδες θα παραμείνουν στην έδρα τους, η μία στο Λιντς και η άλλη στο Μόναχο, ενώ ανεπηρέαστοι θα παραμείνουν και οι πελάτες των εταιρειών. Αυτό που θα αλλάξει σίγουρα τους επόμενους μήνες θα είναι το frontend κομμάτι της CryptoTax το οποίο θα ανασχεδιαστεί και θα προσαρμοστεί στο interface της Blockpit..

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις