Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε η νέα επένδυση της στην εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIX-T, αλλά και ειδήσεις από το εξωτερικό όπως το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της HSBC και η “στροφή” της Uber στην ενοικίαση αυτοκινήτων.

Διαβάστε αναλυτικά:

Νέα επένδυση της Metavallon VC στην BIOPIX-T

Η Metavallon VC ανακοίνωσε τη Seed επένδυση της στην εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIX-T. Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τη νέα φορητή συσκευή μοριακής διάγνωσης στο χώρο θεραπείας με την επωνυμία IRIS. Στον επενδυτικό γύρο συμμετέχουν στρατηγικοί angel investors από τους τομείς της υγείας και διαγνωστικής.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/63892/nea-ependysi-tis-metavallon-vc-stin-biopix-t/

Η HSBC “ελέγχει” τα ΑΤΜ της με τεχνητή νοημοσύνη και εξοικονομεί 1 εκατ. δολάρια!

Η HSBC στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης με το οποίο διασφαλίζει ότι το δίκτυο των 1200 ATM της δεν “ξεμένει” ποτέ από χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63833/i-hsbc-elegchei-ta-atm-tis-me-techniti-noimosyni-kai-exoikonomei-1-ekat-dolaria/

Η Ευρώπη έτοιμη να υποδεχτεί τα ιπτάμενα ταξί!

Η Lilium, γερμανική Startup που δραστηριοποιείται στον χώρο των ιπτάμενων αστικών μετακινήσεων, είχε δηλώσει παλιότερα ότι τα ιπτάμενα ταξί της θα έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2025, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα ή τη λειτουργία τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/63918/i-evropi-etoimi-na-ypodechtei-ta-iptamena-taxi/

Στα 73 δισ. ευρώ η αξία των τεχνολογικών εταιρειών στο Άμστερνταμ

Τα 73 δισ. ευρώ αγγίζει πλέον η συνολική αξία των τεχνολογικών εταιρειών στο Άμστερνταμ, η οποία έχει επταπλασιαστεί μέσα στην τελευταία πενταετία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63920/sta-73-dis-evro-i-axia-ton-technologikon-etaireion-sto-amsterntam/

Έως τις 13/9 η υποβολή προτάσεων για το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων

Έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το Athens Digital Lab (ADL) του δήμου Αθηναίων, το οποίο απευθύνεται σε startups, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63911/eos-tis-13-9-i-ypovoli-protaseon-gia-to-athens-digital-lab-tou-dimou-athinaion/

Ξεκινά ο 12ος κύκλος επιτάχυνσης του OK!Thess

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 12ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess, στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν καινοτόμες επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες, για να λάβουν υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/acceleration/63939/xekina-o-12os-kyklos-epitachynsis-tou-okthess/

Klarna: Κοντά σε χρηματοδότηση που θα ανεβάσει την αξία της στα 10 δις

Η σουηδική εταιρεία πληρωμών Klarna, βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ένα νέο γύρο χρηματοδότησης που ενδέχεται να ανεβάσει την αξία της στα 10 δισ. δολάρια (ή και περισσότερο).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63880/klarna-konta-se-chrimatodotisi-pou-tha-anevasei-tin-axia-tis-sta-10-dis/

Η Amazon “πνίγεται” στα fake reviews και ψάχνει σωσίβιο στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ένα από τα ισχυρότερα “όπλα” του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι οι κριτικές άλλων χρηστών, μέσα από τις οποίες οι καταναλωτές μπορούν να έχουν μια ιδέα για την ποιότητα του προϊόντος που επιθυμούν να αγοράσουν και την λειτουργικότητα του.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63840/i-amazon-pnigetai-sta-fake-reviews-kai-psachnei-sosivio-stin-techniti-noimosyni/

Η Viva Wallet στις κορυφαίες Fintech του κόσμου για το 2020

Η ελληνική Viva Wallet είναι ανάμεσα στις 250 κορυφαίες Fintech εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική λίστα που δημοσίευσε το CB Insights.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63801/i-viva-wallet-stis-koryfaies-fintech-tou-kosmou-gia-to-2020/

Η πανδημία αναγκάζει την Uber να ξεκινήσει τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Η Uber ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα επιτρέψει στους χρήστες στης στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενοικιάσουν αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής της, σε συνεργασία με την εταιρεία ενοικίασης CarTrawler.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63805/i-pandimia-anagkazei-tin-uber-na-xekinisei-tis-enoikiaseis-aftokiniton/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις