Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πανδημία στρέφει κοινό και επενδυτές στα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η περίπτωση της VanMoof, το επιβεβαιώνει

Η πανδημία και η ανάγκη τήρησης των αποστάσεων που αυτή έχει δημιουργήσει, έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό μια μαζική στροφή των ανθρώπων στα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Το γεγονός ότι είναι γρήγορα, βολικά και αποτελούν εναλλακτική στον συνωστισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και αυτό φυσικά δεν περνά απαρατήρητο από τους επενδυτές.

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτού του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι η ολλανδική VanMoof, η οποία τον Μάρτιο σήκωσε 13,5 εκατ. δολάρια και χθες εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση 40 εκατ. δολαρίων.

Στην τελευταία χρηματοδότηση συμμετείχαν  οι Norwest Venture Partners, Felix Capital και Balderton Capital, με τον συνιδρυτή της, Taco Carlier να δηλώνει πως αυτό το νέο κεφάλαιο είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη της εταιρίας, που στοχεύει να μπει στο χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η VanMoof, η οποία κατασκευάζει και πουλά απευθείας στον καταναλωτή τα ποδήλατά της, αύξησε τα έσοδα της κατά δέκα φορές τους τελευταίους 24 μήνες, την ώρα που η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών ποδηλάτων επίσης αναπτύσσεται ραγδαία. Παράλληλα, η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται, αφού τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2020 πούλησε περισσότερα ποδήλατα σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια μαζί.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Ties Carlier δήλωσε σχετικά με αυτό ότι: “Η υιοθέτηση των e-bikes ήταν μια αναπόφευκτη παγκόσμια αλλαγή που είχε ήδη ξεκινήσει, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού, βοήθησε να επιταχυνθεί πάρα πολύ…”.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σκοπεύει τώρα να αναβαθμίσει κάθε βήμα, από την παραγωγή έως την παραλαβή από τον πελάτη. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να μπει άμεσα σε διάφορες αγορές των ΗΠΑ, αλλά και σε Καναδά, Ισραήλ, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Κορέα. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως σε Γερμανία και Ολλανδία αλλά και σε μέρος των ΗΠΑ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις