Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα πρώτα “έξυπνα γυαλιά” του Facebook θα είναι Ray-Ban

Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μια πολυετή συμφωνία, στο πλαίσιο της οποία θα δημιουργηθούν τα συγκεκριμένα γυαλιά

Τη συνεργασία του με τη Luxottica, την κατασκευάστρια των διάσημων γυαλιών Ray-Ban, ανακοίνωσε το Facebook χθες, με στόχο την κυκλοφορία των πρώτων έξυπνων γυαλιών του, το 2021.

“Αφού πέρασα χρόνο με την ομάδα τους και επισκέφτηκα το εργοστάσιό τους, ήξερα ότι ήταν ο σωστός συνεργάτης για να μας βοηθήσει να συνδυάσουμε την καλύτερη τεχνολογία με τα καλύτερα γυαλιά», δήλωσε ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook Connect, διαδικτυακή εκδήλωση της εταιρείας για τα προϊόντα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μια πολυετή συμφωνία, στο πλαίσιο της οποία θα δημιουργηθούν τα συγκεκριμένα γυαλιά. Στη χθεσινή εκδήλωση, ο Zuckerberg  δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν αλλά τόνισε ότι θα είναι το “επόμενο βημα” στα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και θα είναι ταυτόχρονα “πολύ όμορφα”.

To Project Aria

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το Project Aria, μια ερευνητική συσκευή που θα τη βοηθήσει στην κατασκευή των γυαλιών της.

Η συσκευή αυτή θα είναι ουσιαστικά ένα άλλο ζευγάρι γυαλιών, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα εικόνας, ήχου και τοποθεσίας από δημόσιους χώρους, για να τα αξιοποιήσει στην ανάπτυξη των έξυπνων γυαλιών του.

Τα γυαλιά Project Aria θα φοριούνται από τους υπαλλήλους του Facebook και από εξωτερικούς συνεργάτες, στο campus της εταιρείας και σε δημόσιους χώρους. Τα γυαλιά αυτά δεν θα έχουν χαρακτηριστκά επαυξημένης πραγματικότητας και δεν θα κυκλοφορήσουν προς πώληση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις