StartUpper

Netdata: Εκθετική ανάπτυξη και νέα χρηματοδότηση Α’ Γυρου

Η Netdata, δημιουργός του ομώνυμου λογισμικού ανοιχτού κώδικα παρακολούθησης της απόδοσης υπολογιστικών συστημάτων, επέκτεινε τον περσινό  Α’ Γύρο χρηματοδότησής της, προσθέτοντας άλλα 14,2 εκατ. δολάρια και φτάνοντας συνολικά τα 31 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης.

Στο νέο γύρο ηγήθηκε η Bessemer Venture Partners – γνωστή από τις επενδύσεις της σε επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Shopify, LinkedIn, Pinterest και Wix – ενώ συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Bain Capital Ventures και Uncorrelated Ventures.

Η Netdata, που σήμερα απαριθμεί 40 εργαζόμενους, δημιουργήθηκε από τον Κώστα Τσαούση, πρώην COO σε γνωστές ελληνικές εταιρείες όπως η Viva και η HOL. Πριν από πέντε χρόνια, ο κ. Τσαούσης ξεκίνησε σαν παράλληλη ασχολία τη δημιουργία ενός λογισμικού ανοιχτού κώδικα, με σκοπό να μπορεί να παρακολουθεί σε βάθος την απόδοση των διαφόρων υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε στην εταιρεία που εργαζόταν χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να δαπανά πολύτιμους πόρους σε εμπορικές άδειες ή σε χρόνο για την εγκατάσταση και ρύθμιση των υπαρχόντων λύσεων.

Σήμερα, η εταιρεία του προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο ανοιχτού κώδικα, για αυτόν τον σκοπό, και μάλιστα δωρεάν, γεγονός το οποίο έχει εκτοξεύσει τη δημοφιλία της. Παράλληλα, η Netdata χτίζει μια μεγάλη βάση χρηστών, στους μεγαλύτερους εκ των οποίων εναποθέτει τα μελλοντικά της έσοδα όταν θα χρεώνονται οι υπηρεσίες για μαζικές υλοποιήσεις των προϊόντων της.

Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 32,5 εκατ. δολάρια, μόνο 2 έτη μετά την αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας από την Marathon Venture Capital. Με τα τελευταία κεφάλαια, η Netdata σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη της για την υποστήριξη της ανοιχτής, διαλειτουργικής και επεκτάσιμης πλατφόρμας παρακολούθησης και αντιμετώπισης προβλημάτων της Netdata και παράλληλα να μεγαλώσει την ομάδα της, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

«Με αυτόν το νέο γύρο χρηματοδότησης σκοπεύουμε να προβούμε σε πολλές προσλήψεις προγραμματιστών στην Ελλάδα καθώς εστιάζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Netdata Cloud. Έχουμε ήδη αρχίσει να παρατηρούμε αυξανόμενη χρήση του νέου προϊόντος και θέλουμε να κινηθούμε επιθετικά για απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς», δήλωσε ο Κώστας Τσαούσης, CEO και δημιουργός της Netdata.

Σημειώνεται ότι το SaaS Netdata Cloud, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα η ελληνική εταιρεία, είναι μια κονσόλα η οποία βασίζεται στο cloud για ολοκληρωμένη παρακολούθηση των συστημάτων, επιτρέποντας στις ομάδες να συνεργάζονται και να εργάζονται παράλληλα για την σωστή ροή εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων, μειώνοντας τους χρόνους απόκρισης των συμβάντων.

«Η Netdata μας έχει εκπλήξει σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί ξεκάθαρα μία από της πλέον ενδιαφέρουσες εταιρείες του χώρου και η είσοδος της Bessemer, ενός εκ των πιο επιτυχημένων funds παγκοσμίως, αποτελεί απόδειξη αυτού. Η Netdata είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη ελληνική startup μέχρι σήμερα, και είμαστε περήφανοι που είμαστε υποστηρικτές της», δήλωσε ο  δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εταίρος στην Marathon Venture Capital, μέλος του ΔΣ.

«Η μαζική υιοθέτηση των προϊόντων της Netdata από την κοινότητα του ανοιχτού κώδικα είναι αποτέλεσμα διαφορετικών χαρακτηριστικών του προϊόντος: πολύ εύκολη εγκατάσταση, πολλές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και μία όμορφη και χρηστική διεπαφή που δουλεύει άμεσα», είπε ο Amit Karp, εταίρος στην Bessemer Venture Partners. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την Netdata στην αποστολή της να απλοποιήσει τον χώρο του infrastructure monitoring».

Μπορείτε να δείτε όλες τις ανοιχτές θέσεις εργασίας της Netdata, στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα στην Netdata στο τεύχος 6 του Startupper Mag.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις