Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MotorK: Χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ με επικεφαλής τη Real Web

Η ιταλική MotorK, ιδρύθηκε το 2010, θέλοντας να συνδράμει στην ‘ψηφιοποίηση” της αγοράς του αυτοκινήτου. Γρήγορα, με τις ψηφιακές και εξατομικευμένες της λύσεις κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και να έχει παρουσία σε 5 χώρες.

Σήμερα, η εταιρεία – που έχει συνεργαστεί με 1500 εμπόρους αυτοκινήτων και το 90% των κατασκευαστών στην Ευρώπη – κάνει το επόμενό της βήμα καθώς εξασφάλισε χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανεισμού αλλά και ιδιωτικής επένδυσης με αντάλλαγμα μετοχές.

Του γύρου ηγήθηκε η Real Web, η εταιρεία πίσω από τα μεγαλύτερα marketplaces στην Ευρώπη, ενώ το δάνειο προήλθε από την Illimity, μια ιταλική high-tech τράπεζα που εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Με τα νέα κεφάλαια, η MotorK δήλωσε ότι θα επισπεύσει την παραγωγή νέων cloud-based εργαλείων για την βιομηχανία του αυτοκινήτου.

“Είμαστε περήφανοι που λάβαμε αυτήν τη σημαντική χρηματοδότηση, αυτή τη στιγμή, ένα σημάδι ότι η αγορά έχει αναγνωρίσει την σταθερότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και την ικανότητά μας να παρέχουμε καινοτομίες για να εξυπηρετήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marco Marlia, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MotorK.

Με πληροφορίες από Tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις