Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Guild Esports του Ντέιβιντ Μπέκαμ μπαίνει χρηματιστήριο

H Guild Esports μια Startup στην οποία έχει επενδύσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εισήλθε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με αποτίμηση 52 εκατομμύρια δολάρια.

Η Guild ιδρύθηκε στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2019 και είναι η πρώτη εταιρεία Esports που μπαίνει στο ταμπλό του London Stock Exchange συγκεντρώνοντας περίπου 20 εκατομμύρια λίρες μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

H Startup θέλει να αναπτύξει και να διαχειριστεί μια παγκόσμια ομάδα Esports με στόχο την συμμετοχή  σε διαγωνισμούς και αγώνες και φυσικά τα χρηματικά έπαθλα. Οι ταλαντούχοι gamers θα μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα έπαθλα, τις χορηγίες και την πώληση προϊόντων.

Η Guild θα χρησιμοποιήσει scouters σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσει τα ταλέντα, θα εκπαιδεύει του παίκτες σε ειδικά game room έτσι ώστε να φτάσουν στο απαραίτητο επαγγελματικό επίπεδο.

Η αρχική ομάδα θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο Φθινόπωρο και θα συμμετάσχει σε πρωταθλήματα FIFA, Fortnite, και Rocket League – ένα παιχνίδι που συνδυάζει τα αυτοκίνητα και το ποδόσφαιρο.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Inter Miami CF, κατέχει το 4,78% της Guild, ενώ οι Blue Star Capital, Toro Consulting, και Pioneer Media Holdings είναι οι άλλοι βασικοί μέτοχοι.

Η παγκόσμια αγορά Εsports εκτιμάται σήμερα σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται ότι θα αυξηθεί 42% σε 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023, σύμφωνα με τον αναλυτή τυχερών παιχνιδιών Newzoo.

Πέρυσι, 443 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν παρακολουθήσαν τα παιχνίδια online ή σε ειδικές αρένες, με την πανδημία να έχει προφανώς επηρεάσει και τα Esports, στρέφοντας την αγορά online.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις