Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cellwize: Η Startup που σήκωσε χρηματοδότηση από Intel, Verizon, Qualcomm και Samsung!

Χρηματοδότηση 32 εκατ. δολαρίων από τους κολοσσούς όπως η Intel Capital, η Qualcomm Ventures αλλά και οι Verizon Ventures και Samsung Next, εξασφάλισε η ισραηλινή Startup Cellwise, η οποία ασχολείται με την αυτοματοποίηση και “ενορχήστρωση” των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και πλέον έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, έχει στόχο να επιταχύνει το 5G με τρόπο “ανοιχτό”. Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, η πλατφόρμα της Cellwise έχει δει «σημαντική δραστηριότητα» κατά το τελευταίο έτος και έχει διαδραματίσει ρόλο στην αυτοματοποιημένη ανάπτυξη 5G δικτύων (RAN Automation) για παγκόσμιους ηγέτες της αγοράς όπως η Verizon, η Telefonica και η Mobifone.

Το σύστημα της εταιρείας χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση για την ανάπτυξη “zero-touch” δικτύων 5G και την αυτοματοποιημένη βελτιστοποίηση των δικτύων  2G/3G/4G/5G, επιτρέποντας στους παρόχους των δικτύων αυτών να εργάζονται γρηγορότερα και να “χτίζουν” τις ανάγκες τους “πάνω” στην πλατφόρμα.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Cellwize σκοπεύει να επεκταθεί σε παρακείμενες αγορές, όπως ιδιωτικά δίκτυα LTE/5G, και για να συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα της και ειδικά τις δυνατότητες AI και machine learning.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις