Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκαν τα δύο πρώτα Bootcamps του Greentech Challenge by ESU NTUA 2020

Το 3ο Bootcamp Training θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 17:00, επίσης διαδικτυακά, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το 1ο Bootcamp Training σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής διοργάνωσης του Greentech Challenge by ESU NTUA 2020. Με την σειρά του, την Πέμπτη στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Bootcamp Training του διαγωνισμού, σημειώνοντας ανάλογη επιτυχία!

Το Greentech Challenge by ESU NTUA είναι ένας διαγωνισμός πράσινων και καινοτόμων ιδεών που διοργανώνεται από την Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Φέτος μετρά την τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση, η οποία – αν και διαδικτυακή – φάνηκε ήδη από το 1ο Bootcamp Training πως θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Στην έναρξή του ανταποκρίθηκαν πάνω από 180 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν φοιτητές και Ακαδημαϊκοί από 20 διαφορετικές σχολές από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρηματίες της χώρας. Σκοπός των δύο Bootcamp Trainings ήταν να παρουσιαστούν οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού και οι τεχνολογικές προκλήσεις που συναντώνται, όπως επίσης και να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την χρήση εργαλείων όπως είναι το Business Model Canvas. Φυσικά, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των ομιλητών, οι οποίοι στηρίζουν κάθε χρόνο το Διαγωνισμό και μοιράζονται τις γνώσεις τους.

1ο Bootcamp Training

Την εισαγωγή έκανε ο κος Κωνσταντίνος Αραβώσης, Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, ο οποίος ως Προέδρος του Greentech Challenge by ESU NTUA μίλησε για τον χαρακτήρα και τους στόχους αυτού.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με την Αθηνά Πολίνα Ντόβα, Co-Founder & COO της Owiwi και τον  Βασίλη Στενό, Founder & CEO της Solmeyea, οι οποίοι έδειξαν στους συμμετέχοντες πως μπορεί κανείς να παρουσιάσει το εγχείρημά του εντός λίγων λεπτών. Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Γιώργος Μαυριάς, Γενικός Διευθυντής της Ecoelastika, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις στη Διαχείριση Ελαστικών, ενώ τη θεματική ενότητα των Ορυκτών Πρώτων Υλών περιέγραψε ο Αντώνης Πολίτης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του EIT
Raw Materials.  Τον επίλογο έκανε ο Χρήστος Νικολούδης, Υπ. Διδάκτορας του ΕΜΠ και Founder της Mantis Business Innovation, περιγράφοντας τις διαδικασίες της φετινής διοργάνωσης.

2ο Bootcamp Training

Το Bootcamp ξεκίνησε με χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Αραβώση, Καθηγητή στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Project Manager στην TERNA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ο οποίος παρουσίασε τις ανάγκες και τις προκλήσεις της αγοράς ενέργειας. Έπειτα, ο Κωνσταντίνος Αραβώσης μίλησε στους συμμετέχοντες για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που απασχολούν σήμερα την χώρα μας αλλά και για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Στο σημείο αυτό, ο κος Κωστής Λαμνάτος, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΜΕΛ, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για την αξία της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Η ολοκλήρωση του 2ου Bootcamp Training έγινε με την παρουσίαση και εξήγηση των Business Model Canvas και Value Proposition Canvas (VPC), από τον κο Δημήτρη Γερογιάννη, CΤO στην Mantis Business Innovation.

Παρά την διαδικτυακή τους διεξαγωγή, υπήρξε διαδραστικότητα μέσα από συζήτηση και σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, η εξ αποστάσεως διαδικασία δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ευκαιρία για το Greentech Challenge. Ευκαιρία για να επεκταθεί η διοργάνωση και να δώσει την δυνατότητα σε ομάδες από όλη την επικράτεια να γνωρίσουν την πράσινη επιχειρηματικότητα, να μάθουν για το επιχειρείν και να διαγωνιστούν σε εθνικό επίπεδο.

Το 3ο Bootcamp Training θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 17:00, επίσης διαδικτυακά, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις