Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Καύσιμη ύλη» €120 εκατ. για την online πλατφόρμα μόδας Global Fashion Group

Το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ κατάφερε να αντλήσει η εισηγμένη online πλατφόρμα μόδας και lifestyle, Global Fashion Group (GFG), δια μέσω της τοποθέτησης 16,5 εκατομμυρίων νέων μετοχών στην τιμή των 7,30 ευρώ κάθε μια.

Η εταιρεία, που διαθέτει -μεταξύ άλλων- τα brands Dafiti, Lamoda, Zalora και The Iconic, αναμένεται να αξιοποιήσει τα «φρέσκα» κεφάλαια προκειμένου να ενισχύσει δραστικά την υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της. Μάλιστα, σχεδιάζει να προβεί σε σημαντικές τεχνολογικές επενδύσεις που θα συμβάλουν στην επέκταση των τομέων των Marketplace και υπηρεσιών μόδας.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η GFG, με ετήσια έσοδα της τάξεως των €1,16 δισεκατομμυρίων, λειτουργεί κατά μήκος συνολικά 4 γεωγραφικών Ηπείρων, απασχολώντας κάτι παραπάνω από 10.000 άτομα.

Μάλιστα, κορυφαία διοικητικά στελέχη του Global Fashion Group ισχυρίζονται πως το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται σε αγορές που εμφανίζουν αξιοσημείωτα περιθώρια ανάπτυξης και ταυτόχρονα διαθέτουν ορισμένα από τα πλέον χαμηλά ποσοστά διείσδυσης σε επίπεδο μόδας και ηλεκτρονικού εμπορίου σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί ιδανικό «μείγμα» για την επίτευξη εκρηκτικής επέκτασης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι εν λόγω αγορές απαρτίζονται από κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο καταναλωτές, κάνοντας ευδιάκριτο το πλαίσιο της περαιτέρω δυνητικής ανάπτυξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις