Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο επενδυτικό fund της Βελγικής Astanor Ventures με «προίκα» 325 εκατ. για agri-food tech startups

Σε μια κίνηση να στηρίξει οικονομικά Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές startups που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής και του ocean tech, η Βελγική Astanor Ventures δημιούργησε ένα επενδυτικό fund με αρχικό ποσό της τάξεως των 325 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο επενδυτικό «στόχαστρο» της Astanor Ventures είναι νεοφυείς επιχειρήσεις που εστιάζουν στην επίλυση συστημικών προκλήσεων κατά μήκος του τομέα της διατροφής και έχουν διαμορφώσει συστήματα και εν γένει business cases που ευδοκιμούν με τη φύση, δίχως να την εκμεταλλεύονται.

Όπως ανέφερε ο συνιδρυτής και εκ των βασικών μετόχων της Βελγικής εταιρείας, Eric Archambeau: “Ποτέ δεν ήταν πιο ξεκάθαρο πως υπάρχει μια ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ της τροφής που καταναλώνουμε και του ίδιου του περιβάλλοντος στο οποίο και διαβιούμε. Υπό αυτό το πρίσμα, την στιγμή κατά την οποία ένα τμήμα του οικοσυστήματος που συνδέεται με τους αγρότες, τους καταναλωτές, τα είδη της πανίδας και της χλωρίδας, τα ποτάμια, τις θάλασσες, τους ωκεανούς και τις λίμνες, το έδαφος και το υπέδαφος, όπως επίσης και τον αέρα και αυτό με την σειρά του “τραυματίζεται”, αυτομάτως το σύνολο των επιμέρους πλευρών υποφέρουν!”.

Από την ίδρυσή της το 2017, η Astanor έχει επενδύσει σε περισσότερες από 20 Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές startups, οι οποίες δραστηριοποιούνται προς την βιωσιμότητα του τομέα της αγροδιατροφής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις