Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το VC πίσω από τη Wolt και τη WeTransfer ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις στην Ευρώπη

Η Highland Europe, VC με έδρα σε Λονδίνο και Γενεύη, έκλεισε το τέταρτο fund της, σηκώνοντας 700 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε startups σε όλη την Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο VC έχει χτίσει την “καριέρα” του επενδύοντας σε εταιρείες consumertech, εταιρείες δηλαδή που αναπτύσσουν τεχνολογίες απευθείας για τον καταναλωτή. Τέτοιες εταιρείες, στο χαρτοφυλάκιό του, είναι η ContentSquare, η GetYourGuide αλλά και η WeTransfer και Wolt.

Τον τελευταίο χρόνο, η  επενδυτική εταιρεία έχει χρηματοδοτήσει συνολικά επτά νέες εταιρείες, με σχεδόν 200 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες αυτές είναι οι Alkemics, Cobalt, DominoDatalab, Farewill, Meditopia, Modulr και Supermetrics. Το ίδιο διάστημα το VC επένδυσε και σε εταιρείες του χαρτοφυλακίου του.

Το νέο fund, σύμφωνα με το Sifted, θα κατευθυνθεί τόσο σε τεχνολογίες για τον καταναλωτή, ειδικά σχετικές με το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και σε τεχνολογία B2B, ειδικά SaaS. Το 25% των επενδύσεων αναμένεται να γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, το 25% στη Γερμανία, άλλο τόσο στη Γερμανία και το τελευταίο 25% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις