Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Flexfin στήριξε με ρευστότητα 10 φορές περισσότερες επιχειρήσεις στη διάρκεια την πανδημίας

Σημαντική αύξηση τόσο στον αριθμό πελατών της, όσο και στον κύκλο εργασιών της παρουσίασε η ελληνική Fintech Flexfin, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα της τρέχουσας περιόδου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, που είναι η μόνη ανεξάρτητη εταιρεία factoring αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξυπηρέτησε δεκαπλάσιο αριθμό πελατών μέσα στο 2020, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρέχοντάς τους ρευστότητα σε μια δύσκολη συγκυρία.

Σύμφωνα με την ίδια, οι βασικοί λόγοι που της επέτρεψαν να αυξήσει την πελατειακή της βάση στη διάρκεια της πανδημίας, ήταν η ευελιξία και η ταχύτητα που προσφέρει, καθώς και το γεγονός ότι οι συναλλαγές με τους πελάτες της γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

H Flexfin συνδυάζει την τεχνολογία με την προεξόφληση τιμολογίων, μέσα από ένα μοντέλο που διαφοροποιείται από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, καθώς απευθύνεται σε κάθε εταιρεία που έχει φερέγγυους πελάτες, χωρίς να θέτει όρια ελάχιστου τζίρου. Δεν θέτει περιορισμούς με βάση τη νομική μορφή τους, δεν απαιτεί καθαρό ιστορικό στον Τειρεσία, ενώ εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της απαίτησης, δηλαδή του τιμολογίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Flexfin ανταποκρίνεται σε αιτήματα χρηματοδότησης μέσα σε 2 εβδομάδες από την πρώτη επαφή, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες της μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους ακόμα και την ίδια μέρα που τα αιτούνται. Ταυτόχρονα, κάθε πελάτης μπορεί να ανοίξει και να διαχειριστεί τον λογαριασμό του από οπουδήποτε, ηλεκτρονικά, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να πάει σε κατάστημα.

Ο Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Flexfin δήλωσε σχετικά: «Ο πολλαπλασιασμός των πελατών μας εν μέσω πανδημίας είναι μια εξέλιξη που πιστοποιεί την αξία των υπηρεσιών μας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, η Flexfin διευκολύνει τις εταιρείες που χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες factoring, χωρίς χρονοτριβές και εμπόδια, με ευελιξία και δίχως να απαιτείται φυσική παρουσία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις