Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Gerard Pique συμμετέχει στο νέο γύρο χρηματοδότησης της blockchain πλατφόρμας Sorare

Ο γνωστός αμυντικός και αρχηγός της Barcelona Gerard Pique, παράλληλα με την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο κάνει τα πρώτα του βήματα και ως επενδυτής.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Βαρκελώνη που έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη, ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει την πλατφόρμα της Sorare, η οποία προσφέρει μια ψηφιακή εναλλακτική στο παραδοσιακό χόμπι ανταλλαγής ποδοσφαιρικών αυτοκόλλητων και καρτών. Ειδικότερα, ο Pique θα λάβει μέρος στον νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ υπό την αιγίδα του αμερικανικού fund Cassius Family.

Ερωτώμενος γιατί αποφάσισε να επενδύσει στη Sorare, ο Gerard Pique ανέφερε ως λόγο τη νοσταλγία για τη συλλογή και ανταλλαγή ποδοσφαιρικών αυτοκόλλητων ως παιδί. «Μου αρέσουν τα ποδοσφαιρικά αυτοκόλλητα από τότε που ήμουν παιδί. Τώρα ως entrepreneur πιστεύω πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να καινοτομήσει. Η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή τελειώνει πολύ γρήγορα, στα 33 ή στα 34. Έρχεται η στιγμή που πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο έχοντας μια ολόκληρη ζωή για να δοκιμάσει καινούρια πράγματα. Αν δεν ξεκινήσεις όσο είσαι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής πιστεύω πως μετά δημιουργείται ένα μεγάλο κενό όπου δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Εν τέλει η πλατφόρμα της Sorare αποτελεί το επόμενο λογικό στάδιο εξέλιξης αυτού του χόμπι. Οι νέες γενιές θα συλλέγουν και θα ανταλλάσσουν τις εικόνες των αγαπημένων τους ποδοσφαιριστών σε ψηφιακή μορφή» δήλωσε ο κ. Pique.

Η Sorare χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain Ethereum για την παραγωγή περιορισμένου αριθμού ψηφιακών καρτών ποδοσφαιριστών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ομάδας στο πλαίσιο ενός fantasy league ή να ανταλλαχθούν για πραγματικά χρήματα.

Από την πλευρά του, ο CEO της Sorare Nicolas Julia δήλωσε πως η παραγωγή καρτών μέσω του blockchain Ethereum επιτρέπει στην εταιρεία να προσδώσει αξία σε ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, μια κάρτα ποδοσφαιριστή της γαλλικής Paris-Saint Germain πουλήθηκε για 55.105 ευρώ στη δευτερογενή peer-to-peer αγορά της Sorare, αποδεικνύοντας πως τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα πρόκειται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στις ψηφιακές συναλλαγές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις