Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γερμανία (ξανά) κορυφαίος προορισμός για τους εργαζομένους στον τεχνολογικό τομέα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Γερμανία βρέθηκε στην κορυφή των προορισμών που επιλέγουν να μετακομίσουν εργαζόμενοι στον χώρο της τεχνολογίας, σύμφωνα με στοιχεία του Relocate.me.

Το Relocate.me, μια ιστοσελίδα στην οποία οι εργαζόμενοι του χώρου αναζητούν ευκαιρίες εκτός της χώρας τους, δήλωσε ότι οι χρήστες του εκδήλωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος για τη Γερμανία, με την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν (όσον αφορά την Ευρώπη).

Αξιοσημείωτο είναι ότι στους 10 κορυφαίους προορισμούς, οι 7 είναι ευρωπαϊκοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Τελευταία στη δεκάδα είναι η Ισπανία, η οποία όμως είναι η κορυφαία στη νότια Ευρώπη, με την Ιταλία και την Πορτογαλία να ακολουθούν. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ξεχώρισε η Τσεχία και στη συνέχεια η Πολωνία και η Εσθονία.

Τι συμβαίνει με τη Γερμανία;

Η Γερμανία ήταν πάντα ένας δημοφιλής προορισμός για τους εργαζόμενους στην τεχνολογία, με το Βερολίνο ειδικά να προσελκύει μεγάλο αριθμό στελεχών λόγω των επιτυχημένων Startup που φιλοξενεί (GetYourGuide, N26 και Raisin). Αυτό που έκανε τη Γερμανία να ξεχωρίσει περισσότερο φέτος, χαρίζοντάς της την πρωτιά, είναι ότι όταν όλες οι άλλες χώρες σταμάτησαν να αναζητούν εργαζομένους, αυτή συνέχισε. Τι σημαίνει αυτό;

Φέτος, λόγω της πανδημίας, οι περισσότερες εταιρείες στον κόσμο “πάγωσαν” τις διεθνείς προσλήψεις, τόσο λόγω της οικονομικής αστάθειας όσο και λόγω της αποφυγής μετακινήσεων. Η Γερμανία όμως, από τον Μάρτιο κιόλας, δημιούργησε μια fast-track διαδικασία προκειμένου να επισπεύσει την λήψη της σχετικής άδειας εργασίας για τους υψηλής εξειδίκευσης εργαζομένους που θα θελήσουν να εργαστούν στη χώρα – αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που η χώρα κατάφερε να προσελκύσει τόσους ξένους εργαζομένους φέτος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις