Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας: Ανοιχτή έως τον Φεβρουάριο η πρόσκληση για επιχειρήσεις

Ανοιχτή παραμένει έως τον Φεβρουάριο η πρόσκληση του προγράμματος “Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας” του ΕΣΠΑ, προς επιχειρήσεις.

Η δράση αποτελεί συνέχεια της πρώτης σχετικής Πρόσκλησης προς τους «φορείς Αρωγούς» και αφορά την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων σε συνεργατικά σχήματα, με έμφαση στην διάσταση της καινοτομίας, για την ανάπτυξή τους, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργασιών Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε&Τ) με άλλες επιχειρήσεις.

Στόχος των επί μέρους επιχειρηματικών σχεδίων των επιχειρήσεων είναι η ανάπτυξη σημαντικής δυναμικής στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η υλοποίηση στρατηγικών διείσδυσής σε αγορές στόχους, η αύξηση των θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων καθώς και η δημιουργία νέας γνώσης και τεχνογνωσίας, μέσω των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του κάθε ΣΣΚ.

Δικαιούχοι της 2ης Πρόσκλησης είναι υφιστάμενες ανεξαρτήτως μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης, επιχειρήσεις – μέλη ή εν δυνάμει μέλη των εγκεκριμένων ΣΣΚ της 1ης Πρόσκλησης: Φορέας Αρωγός. Οι επιχειρήσεις πρέπει να τεκμηριώνουν ποιοτικά και ποσοτικά την συμβολή τους στην ανάπτυξη του ΣΣΚ σύμφωνα με το εγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο του ΣΣΚ στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης.

Από την πρόσκληση εξαιρούνται ατομικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και κάθε είδους σωματείο ή ίδρυμα και ιδρυμάτων. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων εταιρικού/εμπορικού χαρακτήρα: Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία ή Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Ι.Κ.Ε και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Θεματικοί Τομείς

– Αγροδιατροφή,
– Βιοεπιστήμες & Υγεία/Φάρμακα,
– Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ),
– Ενέργεια,
– Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή,
– Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics),
– Υλικά – Κατασκευές,
– Πολιτισμός – Τουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Περίοδος υποβολής

Από 9/12/2020 έως 26/2/2021 (ώρα 15:00).

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις