Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Pepsi με Beyond Meat για φυτικά ποτά και σνακ!

Τη συνεργασία τους για τη δημιουργία σνακ και ποτών από πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης ανακοίνωσαν χθες οι Beyond Meat και PepsiCo.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν τι είδους προϊόντα πρόκειται να δημιουργήσουν, καθώς όπως είπαν αυτά βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη, ωστόσο και μόνο η είδηση της συνεργασίας τους ήταν αρκετή για να “ταράξει” τα νερά. Οι μετοχές της Beyond Meat ανέβηκαν από τα 50 στα 209.17 δολάρια η καθεμία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από την ημέρα που άρχισε η διαπραγμάτευσή τους το 2019. Από την άλλη, οι μετοχές της PepsiCo ανέβηκαν μόλις κατά 0.68% στα 141 δολάρια.

Η συμφωνία αυτή, δίνει στην Pepsi, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην αγορά των αναψυκτικών και των σνακ, πρόσβαση σε μία από τις πιο ανερχόμενες εταιρείες φυτικών προϊόντων, σε μια εποχή που οι καταναλωτές στρέφονται ενάντια στην κατανάλωση κρέατος και αναζητούν πιο υγιεινές αλλά και βιώσιμες για το περιβάλλον επιλογές.

Η Beyond Meat είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες αυτή τη στιγμή στον χώρο και τα “φυτικά” της burger, λουκάνικα και κοτόπουλα, πωλούνται παγκοσμίως, σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε αλυσίδες τύπου Starbucks και Pizza Hut. Με την τεχνογνωσία της, δίνει  το προβάδισμα στην Pepsi και την ευκαιρία να πάρει μαζί της ένα τεράστιο μερίδιο καταναλωτών που αυτή τη στιγμή δεν ικανοποιείται από τα υπάρχοντα προϊόντα στην αγορά. Η ίδια, αποκτά πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο διανομής και μια ευρεία γραμμή προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα ποτά για τα οποία είναι γνωστή, η Pepsi παράγει επίσης τα Cheetos, Tostitos και άλλα προϊόντα.

“Ανυπομονούμε να ξεκλειδώσουμε μαζί νέες κατηγορίες και σειρές προϊόντων που θα εμπνεύσουν θετικές επιλογές τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη”, δήλωσε ο Ethan Brown, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beyond Meat, για τη συμφωνία που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Τρίτη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις