Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Twitter εξαγοράζει ολλανδική πλατφόρμα newsletter και αποκτά νέες δυνατότητες

Το Twitter ανακοίνωσε χθες Τρίτη την εξαγορά της Revue μιας πλατφόρμας newsletter για συγγραφείς και εκδότες. Η εξαγορά αυτή έχει σημασία γιατί είναι η πρώτη φορά που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ασχολείται με μια πιο μακροσκελή μορφή περιεχομένου, όπως επίσης και με μια ενδεχόμενη συνδρομητική υπηρεσία.

Παρόλο που το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, το Twitter δεν φαίνεται να “ξόδεψε” πολλά για αυτό το deal καθώς η ολλανδική εταιρεία αριθμεί μόλις 6 υπαλλήλους και έχει σηκώσει περίπου 318.000 δολάρια, σύμφωνα με το Crunchbase.

Από εδώ και στο εξής, το Twitter πρόκειται να επεκτείνει την πλατφόρμα – η οποία προσφέρει επιλογές για δωρεάν και επί πληρωμή newsletters – προς όφελός του. Μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λαμβάνει μια προμήθεια 5% επί των εσόδων, σαν μέρος ενός “τέλους συνδρομής”. Η Revue, ως ανεξάρτητη εταιρεία λάμβανε προμήθεια 6%.

Παράλληλα, το Twitter σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δυνατότητες που θα διευκολύνουν τη σύνδεση των συγγραφέων/εκδοτών με το κοινό τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των χρηστών να εγγραφούν σε ενημερωτικά δελτία από άτομα που ακολουθούν στο Twitter και της δυνατότητας συνομιλιών ανάμεσα σε συγγραφείς και συνδρομητές.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Προϊόντων της εταιρείας, όλες οι νέες επιλογές θα λειτουργούν απρόσκοπτα μέσα από την πλατφόρμα του Twitter. Η Revue θα παραμείνει ανεξάρτητο brand εντός του Twitter και το Twitter θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν ως αυτόνομη υπηρεσία, ανέφερε η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις