Μια νέα πλατφόρμα crowdfunding έρχεται να ενισχύσει… τους αγρότες και στην Ελλάδα!

Αναγνωρίζοντας ένα χρηματοδοτικό κενό στην ευρωπαϊκή αγορά, που αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ, μια νέα πλατφόρμα crowdfunding με το όνομα LendSecured ετοιμάζεται να ενισχύσει έναν τομέα που σε πολλές χώρες περνά απαρατήρητος… τον αγροτικό.

Η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι πολλοί αγρότες, σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία αλλά και η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία, δυσκολεύονται πολλές φορές να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια κίνησης – κεφάλαια που είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν το προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζονται την περίοδο πριν τη συγκομιδή.

Για να λύσει το πρόβλημα αυτό, η LendSecured προτείνει μια καινοτόμο λύση: δίνει στους αγρότες τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση χρησιμοποιώντας τη σοδειά τους ως εγγύηση. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία ελπίζει να διευκολύνει τη διαδικασία χρηματοδότησης του γεωργικού τομέα και, παράλληλα, να φέρει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Το σύστημα που προτείνει είναι το εξής: Επενδυτές, αγρότες και αγοραστές της σοδειάς θα προχωρούν σε μια συμφωνία. Οι αγοραστές θα παίρνουν τη σοδειά από τους αγρότες και στη συνέχεια θα επιστρέφουν τον τόκο στους δανειστές. «Βελτιώνοντας την πρόσβαση σε πόρους στις αγροτικές περιοχές της ΕΕ, καινοτομούμε και δημιουργούμε πιο σεβαστές συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα, παρέχουμε στους επενδυτές ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, το οποίο τυχαίνει να αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική έναντι των δανείων», σχολιάζει ο Nikita Goncars, συνιδρυτής της LendSecured.

 

Με πληροφορίες από tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις