Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rohlik: Χρηματοδότηση 190 εκατ. ευρώ για το online σούπερ μάρκετ από την Τσεχία

Χρηματοδότηση 190 εκατ. ευρώ εξασφάλισε πρόσφατα το online σούπερ μάρκετ Rohlik, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 750.000 πελάτες σε τρεις χώρες.

Το Rohlik, με έδρα την Τσεχία, ιδρύθηκε το 2014 με το όραμα να ανεβάσει τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού στη βιομηχανία των σούπερ μάρκετ. Το 2019, η εταιρεία επεκτάθηκε στην Ουγγαρία όπου γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή και το 2020 “μπήκε” και στην Αυστρία. Σήμερα, προσφέρει περισσότερα από 17.000 προϊόντα και περιθώριο παράδοσης 15 λεπτών.

«Στο Rohlik, θέλουμε οι άνθρωποι να «τρώνε καλά και να ζουν καλά». Προσφέρουμε μια ευρεία επιλογή εκπληκτικών τροφίμων στους πελάτες μας και τους παρέχουμε μια υπηρεσία που κάνει τη ζωή πιο εύκολη», εξηγεί ο Tomáš Čupr, Διευθύνων Σύμβουλος του Rohlik Group. «Με αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις κορυφαίες τεχνολογίες και λειτουργικές δυνατότητες της αγοράς».

Ο Omri Benayoun, General Partner της Partech (κύριος επενδυτής), σχολιάζει: «Το Rohlik είναι ο πιο συναρπαστικός παίκτης στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή βιομηχανία σούπερ μάρκετ. Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με τον ιδρυτή του,  του οποίου το πάθος για την εξυπηρέτηση και τη βιωσιμότητα … μοιραζόμαστε. Η εξειδικευμένη εμπειρία του Rohlik έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των τοπικών εμπόρων όσο και των παγκόσμιων εταιρειών FMCG, επιτρέποντας του να ξεπεράσει σε ποιότητα και τιμή ακόμα και τους κολοσσούς του χώρου».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις