Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Porsche αυξάνει το μερίδιο της σε κροατική Startup επενδύοντας 70 εκατ. ευρώ

Το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG συμφώνησε πρόσφατα να αυξήσει το μερίδιό της εταιρείας στη Rimac Automobili από 15 σε 24%.

Η κροατική εταιρεία αναπτύσσει και παράγει εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας για ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μονάδων υψηλής απόδοσης και συστημάτων μπαταρίας. Παράγει επίσης ηλεκτρικά σούπερ σπορ αυτοκίνητα.

Η Porsche έγινε μέλος της νέας εταιρείας τεχνολογίας και σπορ αυτοκινήτων ως επενδυτής το 2018 και αύξησε το μερίδιό της στο 15% το Σεπτέμβριο του 2019. Η τελευταία αύξηση κεφαλαίου δείχνει την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας. Η Porsche επενδύει επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα κατέχει το 24% των μετοχών χωρίς να ασκεί έλεγχο.

«Ο Mate Rimac και η ομάδα του είναι σημαντικοί συνεργάτες…Η Rimac βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει νούμερο 1 προμηθευτής για την Porsche και άλλους κατασκευαστές στην κατηγορία υψηλής τεχνολογίας. Η Porsche έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες παραγγελίες της για την ανάπτυξη εξαιρετικά καινοτόμων εξαρτημάτων», δήλωσε ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Porsche εδώ και πολλά χρόνια επενδύει σε εταιρείες που θεωρεί ότι έχουν σημαντικές δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή έχει μερίδια σε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις και οκτώ ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις